Danas nove cene goriva u Srbiji, a evo i gde je najskuplje u regionu

Autor:

Vesti

15.04.2022

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas u 15 časova na srpskim pumpama doći će do promena cena goriva. Trenutna cena je za litar dizela 196 dinara, dok je za litar benzina potrebno izdvojiti 175 dinara.

Danas nove cene goriva u Srbiji, a evo i gde je najskuplje u regionu

Foto: Profimedia

Prema rečima stručnjaka, neće doći do ozbiljnije promene cena iako je barel nafte na svetskom tržištu od juče, sa 108 porastao na 110 dolara. Pre samo nedelju dana cena barela je bila 100 evra.

Tomislav Mićović generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije ocenio je da se danas neće desiti neke velike promene cene dizela i benzina, jer su referentne cene derivata na svetskom tržištu stabilne.

- Referentne cene nafte u svetu nisu pale, ali nisu ni porasle, nego su stabilne, tako da se neće desiti neke velike promene ni u petak - rekao je Mićović za medije.

Podsećamo, uredba koja ograničava cenu goriva na snazi je do kraja aprila, a svakog petka se utvrđuje nova maksimalna cena derivata.

Najjeftiniji dizel u regionu može se nabaviti u Mađarskoj gde litar košta nešto manje od 150 dinara, dok je i cena benzina u toj visini. 

Najskuplji dizel je u Albaniji gde je cena po litru oko 212 dinara, a benzina nešto manje od 200. Zatim sledi Hrvatska sa cenom dizela od 212 i benzina od 190 dinara. U Crnoj Gori dizel košta 202, a benzin oko 200 dinara.

U Rumuniji dizel košta oko 200 dinara, dok je litar benzina 184. Na bugarskim pumpama dizel je 178, a benzin 175 dinara.

U Bosni i Hercegovini dizel košta 190, a benzin oko 178 dinara.

U Severnoj Makedoniji derivati su dosta povoljni, i nešto skuplji od mađarskih cena, pa su tako dizel i benzin po ceni od po 153 dinara po litru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading