"ČUVARKUĆA" ČUVA SRBIJU! Čadež: Novac ostaje u našoj zemlji!

Autor: Republika

Vesti

30.03.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Firma iz Predejana dobila žig "Čuvarkuće".

"ČUVARKUĆA" ČUVA SRBIJU! Čadež: Novac ostaje u našoj zemlji!

Foto: Promo

Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, u okviru promocije projekta "Stvarano u Srbiji" i žiga "Čuvarkuća" posetio je firmu Pobeda d.o.o. Predejane, koja je osvojila žig za šest svojih proizvoda, uspevajući da preorijentiše delatnost na početku korone, sačuva zaposlene, udvostruči proizvodnju i započne izvoz.

- "Čuvarkuće" kompanije Pobeda d.o.o. Predejane su među 866 proizvoda koji nose žig potvrde kvaliteta, kao i potvrde da je najveći deo proizvoda stvoren u Srbiji, da su ga ljudi ovde pravili, da sirovina potiče odavde i to je ono što zaista pravi razliku - istakao je Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Prema njegovim rečima, nije isto kada kupite proizvod koji ima žig "Čuvarkuću", ili odaberete neki drugi, jer tim izborom itekako možete da utičete na to kako će da izgledaju naši putevi, bolnice, škole, budući da novac koji dajete za proizvod "Čuvarkuću" ostaje u Srbiji“.

- Birati "Čuvarkuću", znači odabrati da čuvamo Srbiju jer znamo šta je efekat te kupovine i da najveći deo vrednosti tog proizvoda ostaje u zemlji - ukazao je Čadež i dodao:

- Predejane je samo po sebi već decenijama brend ovog kraja u turizmu, ali ono što je zaista fantastično je što su vlasnici na samom početku pandemije, odlučni da sačuvaju zaposlene, pokrenuli domaću proizvodnju i uspeli da sačuvaju 150-200 radnih mesta, što je u protekle dve godine bio veliki poduhvat i to je ono što jeste čuvarkuća - poručio je predsednik PKS.

Republika

Foto: Promo

Marko Čadež

Ivana Vučković, direktorka  kompanije Pobeda d.o.o. Predejane kaže da je do sada ukupno šest proizvoda osvojilo žig Čuvarkuća, ove godine tri vrste kiselog kupusa - ribanac, glavica i kupus u listovima, a pretprošle domaći ajvar i ljute papričice u ulju. 

- Počeli smo sa proizvodnjom 10.000 tegli, prošle godine smo je udvostručili, a ove godine ćemo, nadamo se, ostvariti još veću - ukazala je Vučković.

Republika

Foto: Promo

 

Firma Pobeda uspela je da opstane, sačuva ljude, poveća proizvodnju i pokrene izvoz – prve količine proizvoda već su krenule za Nemačku.

- Radimo na tome da proizvođači koji imaju autentične proizvode iz ovog kraja ponesu  žig Čuvarkuća, kao potvrdu kvaliteta domaćeg proizvoda. Nadam se da ćemo u toku ove godine staviti žigove na još mnogo novih proizvoda - ukazao je Goran Jović, direktor PKS - Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading