Negde TRAŽE PARE, a negde na prelazak će se čekati i do OSAM DANA! Stanje na graničnim prelazima sa Ukrajinom, Rusijom i Belorusijom!

Autor:

Vesti

27.02.2022

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi prelazi iz Ukrajine ka Belorusiji i Rusiji su zatvoreni sa obe strane, saopštavaju iz Privredne komore Srbije.

Negde TRAŽE PARE, a negde na prelazak će se čekati i do OSAM DANA! Stanje na graničnim prelazima sa Ukrajinom, Rusijom i Belorusijom!

Foto: Prinskrin

Otvoren je ponovo prelaz Ćop ka Mađarskoj za robu u tranzitu koja je poreklom iz Rusije.

Otvoren je prelaz Đakovo ka Rumuniji gde se puštaju vozila iz Ukrajine trenutno sa svim vrstama robe. 

Sporadično ima problema sa puštanjem robe u povraćaju koja je bila namenjena ruskom tržištu. Vozačima se naplaćuje 100 evra i zahtevaju se izjave srpskih izvoznika o povraćaju robe da bi se napustila teritorija Ukrajine.  

Svi prelazi Rusija-Belorusija i Rusija - Finska otvoreni su dvosmerno i saobraćaj se obavlja bez zadržavanja.

Na prelazima ka ostalom delu EU - Šumilkino Rusija - Estonija kolona je dugačka 10km  za izlaz iz Rusije, a na prelazu  Ubylinka Rusija - Litvanija (RU/ LV) 5km izlaz i 7-8 km ulaz u Rusiju.  

Svi prelazi iz Belorusije ka Ukrajini su zatvoreni dvosmerno, a prema Rusiji otvoreni.

Obostrane su gužve na prelazima ka EU -  Letonija, Litvanija, Poljska (LT, LV, PL). Višednevna su čekanja za kamione bez elektronskih propusnica.

Prema granici Brest jutros je bila kolona  oko 25 km u smeru ka Belorusiji, a 40 km na ulazu u Poljsku. Čekanje na ulaz teretnih vozila je procenjeno između 5 i 8 dana.

Promet robe ka nesmetano se obavlja preko EU odnosno  Mađarske i dalje Slovačke, Poljske, Belorusije i prema baltičkim republikama. Zabranjen je tranzit za robu u EU iz ukrajinskih republika Donjeck i Lugansk usled nemogućnosti dokaza o poreklu robe.

- Izveštaj o stanju protoka roba ka Rusiji, Belorusiji i Ukrajini, sačinila je komapnija Milšped. Napominjemo da je s obzirom na okolnosti, promena situacije na terenu moguća iz sata u sat i niko ne može garantovati tačnost podataka - saopštavaju iz PKS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading