Privrednici očekuju vredne ugovore: Uspeh naših kompanija na Svetskoj izložbi i Sajmu hrane u Dubaiju

Autor: Republika

Vesti

25.02.2022

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učešće na Svetskoj izložbi „Ekspo 2020 Dubai“, tokom tematske sedmice „Poljoprivreda i prehrana“, srpski privrednici smatraju velikom šansom i dodatnim impulsom internacionalizaciji poslovanja, o čemu svedoči više od 830 ostvarenih poslovnih kontakata, od kojih se očekuje preko 200 konkretnih aktivnosti!

Privrednici očekuju vredne ugovore: Uspeh naših kompanija na Svetskoj izložbi i Sajmu hrane u Dubaiju

Foto: Promo foto

Tokom same tematske nedelje, naše firme iz sektora prehrambene industrije potpisale su više od 10 predugovora i ugovora o poslovnoj saradnji sa partnerima iz UAE, Kuvajta, Belgije, Nemačke, Libana, Španije, zemalja Bliskog istoka, a najviše interesa za saradnju sa našim kompanijama, prema analizi Privredne komore Srbije, pokazali su partneri iz UAE, Izraela, Meksika, Indije, Argentine, Šri Lanke, Brazila, Kuvajta, Saudijske Arabije, Mađarske, Italije, Rusije, Ukrajine, Irana, Belgije i Kine.

Republika

Foto: Promo foto

 

 

Najbrojniju prekookeansku delegaciju u istoriji Srbije, više od 270 predstavnika iz 130 kompanija činili su  proizvođači najboljih srpskih rakija, vina, konditorske industrije, meda, industrije mleka, proizvoda od voća i povrća drugih prehrambenih proizvoda ali i iz IT tehnologija i usluga, koji žele svoje kvalitetne prizvode i usluge da ponude celom svetu. 

Tokom učešća na 8. tematskoj nedelji privrednici iz Srbije učestvovali su na poslovnim forumima sa privrednicima Ruske Federacije, Argentine, Slovenije, Poljske, Malte, Libana, Letonije,  Litvanije, Meksika, Australije, Malezije, Egipta, kao i mnogih drugih zemalja.

Republika

Foto: Promo foto

 

 

Poseban događaj je bio predstavljanja naših vinarija i destilerija u prostorijama Haba PKS, predstavnicima distributerskih lanaca, koji zastupaju ne samo tržište UAE, već i čitav Bliski istok, kao i promocija vina na paviljonu Srbije na Ekspo 2020.

Novi izvozni poslovi na sajmu Galfud

Prve analize učešća naših kompanija na Međunarodnom sajmu hrane Galfud (Gulfood) u Dubaiju, pokazuju da su firme iz Srbije dogovorile nove izvozne poslove koji premašuju tri miliona evra. 

Republika

Foto: Promo foto

 

 

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, od 13. do 17. februara,  učestvovalo je 15 naših kompanija prehrambene industrije čiji su predstavnici imali preko 700 bilateralnih razgovora sa potencijalnim partnerima, predstavljajući svoje proizvodne i izvozne potencijale.

Obnovili su postojeće i dogovorili nove poslove sa mnogobrojnim kupcima, uvoznicima, distributerima i vodećim maloprodajnim lancima Srednjeg istoka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading