Poreska pozatvarala 23 radnje u Srbiji!

Autor: Tanjug

Vesti

26.12.2017

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspektori Poreske uprave tokom proteklog vikenda obavili su kontrolu fiskalnih kasa u ugostiteljskim, uslužnim i trgovinski radnjama u deset gradova u Srbiji i tom prilikom privremeno stavili katanac na 23 objekta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Poreska pozatvarala radnje u Srbiji

Od 40 kontrolisanih objekata, u 23 objekta ili 57,50 odsto, utvrđene su nepravilnosti po osnovu kojih će se poreskim obveznicima izreći mera privremene zabrane obavljanja delatnosti, a protiv odgovornih lica biće podnesene prekršajne prijave, saopštila je Poreska uprava.

Kontrole poreskih inspektora obavljene su u Beogradu, Novom Sadu, Rumi, Pančevu, Ćićevcu, Novom Pazaru, Nišu, Prokuplju, Svilajncu i Čajetini.

Pored sprovedenih kontrola za vikend, inspektori su u prethodnoj nedelji (od 18. do 24. decembra), obavili i kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa radnim danima kod 110 poreskih obveznika koji se bave ugostiteljskom, trgovinskom i raznim uslužnim delatnostima na teritoriji Srbije.

Kako navode, kod 48 kontrolisanih poreskih obveznika ili 43,64 odsto, utvrđene su nepravilnosti zbog kojih je izrečena mera privremene zabrane obavljanja delatnosti, a protiv odgovornih lica su podnete prekršajne prijave.

- U pomenutim kontrolama kontrolisani su i obveznici koji se bave, pored ostalih i delatnostima poput iznajmljivanja soba i stanova, tetoviranja, on-line prodajom, menjačkim poslovima, apotekama i estetskim uslugama - navode u Poreskoj upravi.

Od početka godine, podsećaju, inspektori terenske kontrole obavili su preko 6.500 kontrola prometa preko fiskalnih kasa širom Srbije.

Napominju da će i u narednim danima nastaviti kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa u različitim delatnostima tokom vikenda i nastupajućih praznika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading