Salt&Water: Preduzetništvo za luksuz

Autor: Republika

Vesti

25.01.2022

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novosađanka Svetlana Mojić Džakula, vlasnica studija za arhitekturu i dizajn Salt&Water, napravila je zapažen uspeh u industriji gde nema mnogo dama – dizajnu jahti – utoliko je njen podvig značajniji i dragoceniji. Otkud ona u ovoj priči?

Salt&Water: Preduzetništvo za luksuz

Foto: Promo

Svetlana Mojić Džakula

"Više od deceniju bila sam u jedriličarskoj reprezentaciji. Pored toga, volela sam da crtam, pa sam upisala arhitekturu i prirodno je proizašlo da spojim te dve stvari", počinje priču.

Na fakultetu je odlučila da se bavi dizajnom jahti, pa je sa 23 godine otišla u Geteborg na letnju školu kod čuvenog predavača Larsa Larsona.

"Posle fakulteta sam radila u jednoj firmi u Crnoj Gori, a onda sam dobila stipendiju u Veneciji, gde sam završila dizajn jahti. Po povratku iz Italije 2011. otvorila sam firmu „Salt &Water“, u kojoj se bavim arhitekturom enterijera luksuznih objekata, stanova i vila, luksuznih plovila, a radili smo i enterijer velikog kruzera na četiri nivoa", opisuje.

"Trudim se da zadržimo inovativan pristup projektima i zato i dalje prihvatam projekte van naše „standardne niše“ — dizajn inovativnih industrijskih predmeta, uređenje rečnog priobalja, dizajn fontane, grafička rešenja u enterijeru", govori.

Njen tim čini pet žena i jedan muškarac, što mnoge klijente iznenadi, „jer se to po našem stilu dizajniranja ne primeti“. Osim stalnog tima, u zavisnosti od vrste projekta, Salt&Water ima i stručne saradnike.

Republika

Foto: Promo

Ministar Nenad Popović

Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije.

"Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo", kaže ministar Popović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading