EKONOMISTKINJA SANJA PEZELJ, VLASNICA FIRME CANDY UNIVERSE: "Sladak biznis"

Autor: Republika

Vesti

20.01.2022

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekonomistkinja Sanja Pezelj je 2012. godine sa svojim suprugom osnovala firmu Candy Universe. Reč je o slatkoj ideji koja se pretvorila u uspešan biznis. Reč je o kioscima u tržnim centrima gde sami kombinujete i kupujete različite vrste slatkiša.

EKONOMISTKINJA SANJA PEZELJ, VLASNICA FIRME CANDY UNIVERSE: "Sladak biznis"

Foto: Promo foto

„Kada pokrećete svoj biznis okružite se kvalitetnim ljudima koji će biti pokretači u vašoj firmi a ne kočnice. Napravite sistem, pravila, procedure i pridržavajte se toga. Ne ustručavajte se da tražite pomoć kada vam je potrebna. I spremite se za uspone i padove, biće ih puno“, savetuje preduzetnica.

Njen startap spada u kategoriju „pik end miks“ poslova. „U momentu rađanja ideje bili smo svesni da na tržištu ne postoji nešto tako. I to je bio okidač. Svoje iskustvo u poslu i znanje stečeno na fakultetu sam ukrstila sa suprugovim umećem u vođenju firme za izradu svetlećih reklama i iskustvom u marketingu“, otkriva Sanja.

Sve je to lepo i slatko, ali odakle nabaviti finansije?

 

„U početku smo, kao i većina malih privrednika, do dodatnih sredstava za razvoj dolazili uz pomoć rodbine i prijatelja. Nakon dve uspešno završene poslovne godine banke su nam stavile na raspolaganje kredite što je olakšalo dalju ekspanziju“, objašnjava.

Foto: Promo foto

Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije

 

Naredni koraci za ovaj Slatki Univerzum jeste izlazak na tržište van Srbije, prvo u regionu, a potom i šire.

„Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo“, rekao je Dr Nenad Popović, ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading