Šumadija nova destinacija za digitalne nomade

Autor: Republika

Vesti

14.01.2022

13:48

Šumadija je prepoznata kao nova destinacija za digitalne nomade i region koji ima bogatu turističku ponudu, što potvrđuje i sve više „svetskih putnika“, zainteresovanih da se upoznaju sa ovom regijom koja nudi odlične uslove za rad i odmor.

Šumadija nova destinacija za digitalne nomade

Promo foto

Šumadiju su predstavili, na Svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai na Paviljonu Srbije,  studenti Fakulteta organizacionaih nauka (FON) iz Beograda kroz projekat Topola “Work from Home” Hub, a promocija je privukla veliki broj turističkih poslenika iz različitih država, kao i predstavnika IT sveta.  

Promo foto

 

 

- Želeli smo da promovišemo Šumadiju i Topolu kao mesta bogate istorije i kulture ljudima koji u novim okolnostima, zbog pandemije, dosta rade od kuće ili vole da provode vreme u prirodi i iskuse nešto novo. Predstavili smo moderne habove i prostore za rad, ali i nova iskustva koja turistički potencijal ovog regiona nudi - kaže Nikola Bunjević, iz Case Study kluba FON-a.  

Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za turizam Privredne komore Srbije (PKS) ocenjuje da je Svetska izložba bila prilika da turistička industrija, koja ne spada u osnovne životne troškove i potrebe, već se na neki način smatra luksuzom, objasni kroz mnoge projekcije, na raznim jezicima, potrebu čoveka za saradnjom, povezivanjem i otkrivanjem novih zanimljivosti i avantura. 

Promo foto

 

 

Podseća da su na Paviljonu Srbije i Poslovnom habu, u organizaciji PKS, predstavnici naše turističke privrede imali uspešne poslovne razgovore sa kompanijama iz više od 20 zemalja sa pet kontinenata, među kojima su Malezija, Oman, Mađarska, Zimbabve, Iran, UAE, Argentina i druge, da su srpskim privrednicima predstavljene turističke ponude egzotičnih zemalja, kao i da je potpisan Protokol o saradnji hotelskih asocijacija Balkana.

Takođe, razgovaralo se o mogućoj saradnji i zajedničkim projektima u promociji i organizaciji sajamskih manifestacija, zimskog i letnjeg turizma, ali i o korišćenju softvera i drugih pametnih rešenja koja mogu imati primenu u sektoru turizma i mobilnosti. 

Više od 250 naših privrednika u Dubaiju

Preko 250 predstavnika 115 kompanija, hotela, turističkih agencija, proizvođača opreme, nameštaja za hotele, rezervacionih sistema, HOREKA sektora, ali i firmi u oblasti nautike i transporta iz Srbije, od 7. do 15. januara predstavilo je svoju ponudu na 5. tematskoj nedelji „Putovanja i povezanost“  Svetske izložbe u Dubaiju.

 

Komentari (0)

Loading