DANAS ZATVORENA 100. PUMPA U OVOJ GODINI!

Autor: Tanjug

Vesti

22.12.2017

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U 2017. godini inspektori Poreske uprave obavili su kontrolu 275 benzinskih stanica širom Srbije i utvrdili nepravilnosti u poslovanju 116 pumpi što je 42,2 odsto ukupno kontrolisanih, dok je privremeno zatvoreno čak 100 benzinskih stanica, saopštila je danas Poreska uprava.

RepublikaFoto: Promo foto
Danas zatvorena 100. pumpa/Foto: Ilustracija

U kontrolama tokom 2017 godine, zbog nepravilnosti u poslovanju benzinskih stanica oduzeto je skoro 50.000 litara raznih vrsta motornih goriva i dodatno obračunat PDV kod svih neobračunatih manjkova ili viškova robe.

Protiv odgovornih lica su podnete prekršajne prijave, saopštava Poreska uprava i navodi da je danas zatvorena 100. pumpa zbog nepravilnosti u poslovanju.

Najčešće nepravilnosti koje su utvrdili inspektori terenske kontrole Poreske uprave bile su neevidentiranje dela prometa, neizdavanje fiskalnog računa, neprijavljivanje angažovanih radnika, neadekvatni godišnji popisi, nepravilno i neažurno vođenje poslovnih knjiga, kao i nepravilnosti koje se tiču popisa goriva, neproknjiženih manjkova ili nezaduženih viškova robe.

Kontorlu su obavili inspektori terenske kontrole Poreske uprave u koordinaciji sa Tržišnom i Metrološkom inspekcijom. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading