ONI KOJI NISU IMALI STRUJU, DOBIĆE UMANJENE RAČUNE: Miletić i Vuković o odgovornoj državi

Autor:

Vesti

15.12.2021

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka pozicija nosi određenu odgovornost i niko ne treba da smatra da je nezamenljiv, zato odluke donete na jučerašnjoj sednici Vlade Srbije ohrabruju.

ONI KOJI NISU IMALI STRUJU, DOBIĆE UMANJENE RAČUNE: Miletić i Vuković o odgovornoj državi

Foto: Tanjug/D. GOLL

Na sednici Vlade Srbije koja je održana sinoć, usvojen je predlog da se umanje računi za struju svim građanima koji su ostali bez električne energije usled vremenskih neprilika koje su pogodile našu zemlju.

Ovo je, kako ocenjuje direktor Centra za proučavanje globalizacije prof. dr Dejan Miletić, odluka koja pokazuje odgovornost države, koja treba da funkcioniše kao servis svojim građanima.

- Meni se dopada osećaj odgovornosti kod ljudi koji vode Elektroprivredu Srbije, kao i odgovornost šefa države Aleksandra Vučića. Otvoreni pristup uvek mi je drag i moramo da naučimo da svaka pozicija nosi određenu odgovornost. To ponekad znači neke smene ili strukturne promene, ali su to sve normalne okolnosti u državi – kaže Miletić za “Novo jutro”.

Ističe da smo svi zamenljivi, da niko ne sme da ima osećaj večnosti, a da je od svega najvažnije – da država funkcioniše što bolje.

Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, kaže da je u situacijama gotovo elementarnih nepogoda neophodno poverenje građana u državu, kao i stalno traganje za kvalitetom.

- Potrebno je da postoji princip odgovornosti i smenjivosti, a moj ideal je oduvek bila snažna uprava. Važno je postaviti stvari tako da država bude servis građana, jer je država tu zbog građana – kaže Vuković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading