KAKAV USPEH: Aerodrom Nikola Tesla u plusu skoro 30 miliona evra!

Autor: Republika

Vesti

18.12.2017

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aerodrom "Nikola Tesla" u Beogradu će u 2017. godini imati profit između 28 i 29 miliona evra i imaće rekordnih između 5,3 i 5,5 miliona putnika.

RepublikaFoto: Republika
Tako se to radi!

V.d. generalnog direktora, Saša Vlaisavljević, rekao je u Privrednoj komori Srbije da će najveći srski aerodrom imati rekordnu godinu, po broju putnika, aviooperacija i u finansijskom smislu.

- Pre samo četiri godine aerodrom nije imao kapacitet da primi broj putnika koje imamo u ovoj godini - rekao je Vlaisavljević.

On je podsetio da je aerodorm pre desetak dana dočekao petomilionitog putnika.

- Pre samo četiri godine profit aerodoma je bio 125.000 evra, a u ovoj godini profit aerodroma će biti između 28 i 29 miliona evra. Naš profit je kao profit svih aerodroma u regionu zajedno. Uložili smo u poslednje četiri godine oko šest milijardi dinara sopstvenih sredstava za razvoj investicije u razvoj i proširenje kapaciteta i najnovije svetske tehnologije, kao i u bezbednost - rekao je.

RepublikaFoto: Republika
Svaka čast

Vlaisavljević je naglasio da je aerodrom u odnosu u odnosu na pre četiri godine povećao ukupne prihode za 45 odsto, broj putnika za 51 odsto i kargo saobraćaj za 217 odsto.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading