Ministar Đorđević sastao se sa delegacijom Svetske Banke

Autor:

Vesti

16.12.2017

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa delegacijom Svetske Banke na čelu sa šefom kancelarije Svetske Banke u Srbiji Stivenom Ndegva.

RepublikaFoto: Tanjug
Zoran Đorđević na sastank

- Narodna skupština Republike Srbije usvojila je Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom i iznos roditeljskog dodatka za prvo dete biće povećan sa 39.000 na 100.000 dinara -  rekao je ministar i ujedno upoznao delegaciju Svetske banke sa naim stanje. On je dodao da je novina u Zakonu i isplata paušala od 5.000 dinara za svako rođeno dete, namenjenog za kupovinu opreme za bebe, koji će se isplaćivati direktno majkama, odnosno roditeljima.

Đorđević je informisao predstavnike Svetske Banke o donošenju Strategije socijalne zaštite, u kojoj ključno mesto zauzima uvođenje socijalnih karata, o kojima je na predhodnom sastanku bilo reči. Takođe ih je upoznao sa planiranom reorganizacijom i unapređenjem centara za socijalni rad, kako samog rada centara, tako i infrastrukture objekata.

Šef delegacije Svetske banke zahvalio je Đorđeviću na prijemu, detaljnom upoznavanju sa planovima i usvojenim izmenama zakona i izrazio želju da dosadašnja saradnja bude još veća s obzirom na prostor i mogućnosti.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading