Za nabavku ledolomca 300 miliona dinara

Autor: rts.rs

Vesti

16.12.2017

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz budžeta Srbije za 2018. godinu biće izdvojeno 300 miliona dinara za nabavku ledolomca, a plovilo će biti napravljeno u nekom od domaćih brodogradilišta u roku od dve godine.

RepublikaFoto: youtube.com/PIXSELL
Za nabavku ledolomca izdvojeno 300 miliona dinara

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da će za izgradnju broda biti raspisan javni tender.

- Postoje tehničke mogućnosti u srpskim brodogradilištima da se to realizuje, ali tender će biti potpuno javan i moći će da se prijavi svako i za najjeftiniju cenu da dobijemo (brod) - rekao je Nedimović.

Kako navodi RTS, prošle zime bili su angažovani jedini domaći ledolomac „Greben” i potiskivač „Bor”, a iznajmljivanje ledolomca iz Mađarske država je platila oko 300.000 evra za mesec dana.

Pomoćnik ministra za vodni transport u Ministarstvu saobraćaja Veljko Kovačević rekao je RTS-u da će održavanje novog ledolomca koštati manje.

- Greben je izuzetno star, njegovi troškovi održavanja su poprilično visoki, zato su ti finansijski pokazatelji bili jasni da treba da uđemo u nabavku novog broda - naveo je Kovačević. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading