Usvojen budžet koji podržava stanogradnju: GRADI SE 400.000 JEFTINIH KVADRATA

Vesti

14.12.2017

21:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budžet za 2018. godinu usvojen je juče u Skupštini posle nekoliko dana rasprave, a u njemu je milijardu dinara opredeljeno za podršku izgradnji jeftinih stanova za one koji prvi put kupuju krov nad glavom. Budžetom su predviđene veće plate i penzije, bonus od 10.000 dinara za pripadnike bezbednosnog sektora, produženje zabrane zapošljavanja za još godinu dana, kao i novac za podršku projektu stanogradnje.

RepublikaFoto: ST/Vlada LUKIĆ
Grade se jeftini kvadrati

Juče je održan i sastanak radne grupe koju čine predstavnici institucija uključenih u ovaj projekat i gradonačelnici šest gradova u kojima će se graditi jeftini stanovi za pripadnike Vojske, policije i službi bezbednosti. 

MIHAJLOVIĆEVA: U narednih deset godina biće izgrađeno ukupno dva miliona kvadrata

Zorana Mihajlović, ministarka građevine, najavila je posle sastanka da će izgradnja prvih 400.000 kvadrata stambenog prostora početi već na proleće. Ona je istakla da će to biti samo početak jer će u narednih deset godina ukupno biti izgrađeno oko dva miliona kvadrata.

- Biće raspisan javni poziv i tenderi za izvođenje, što znači da domaća operativa ima prednost jer oni najbolje znaju kako se to radi. Moj savet je da se domaće kompanije udruže, to je pravi način, jer ne bih volela da se desi da ne mogu da izdrže pošto je to ogroman posao i traži spremniju građevinsku operativu koja može da ispoštuje rok i cenu - kaže Mihajlovićeva.

KASARNE LOKACIJE

Početak gradnje zavisiće od spremnosti samih lokacija. U većini gradova na raspolaganju za gradnju su lokacije nekadašnjih kasarni. Kada je reč o Beogradu, ovi kvadrati gradiće se između Poljoprivrednog gazdinstva "7. jul" i naselja Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu, u Makiškom polju i na levoj obali Dunava u Borči, na placevima Poljoprivrednog kombinata Beograd.

 

- Znam da su Novi Sad, Beograd i Kraljevo u potpunosti pripremili neke lokacije, a kako lokacije budu spremne, tako će i biti pokretana gradilišta - kaže ministarka i dodaje da će ove zgrade i stanovi biti tipski, a da će u narednih sedam dana biti poznate tačne lokacije, način projektovanja, cena jednog stana i pitanje investitora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading