ZA ŽENE NA SELU I STARIJE OD 65 GODINA: Krkobabić predložio socijalnu penziju od 100 evra

Autor:

Vesti

15.10.2021

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš zadatak kao društva u celini je da u narednom periodu omogućimo da svi stariji od 65 godina, među kojima je najviše žena i to onih sa sela, postanu korisnici socijalne, garantovane penzije, izjavio je ministar za brigu o selu i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić.

Republika

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Foto: Ilustracija

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu, na skupu organizovanom u Novoj Crnji povodom Međunarodnog dana žena sa sela, koji se obeležava danas, rekao da je to imperativ vremena u kome živimo i nešto što rade zemlje u okruženju.

- Minimalan iznos od 100 evra koji predlažemo biće im od koristi, ali će im pre svega, potvrditi neophodno lično dostojanstvo. Biće to potvrda da društvo vrednuje njihov rad i da se odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale gajeći i vaspitavajući decu, radeći u domaćinstvu i brinući o svojim porodicama - rekao je Krkobabić, prenosi Telegraf Biznis.

Prema njegovim rečima sudbina sela Srbije zavisi od žena a ako mlade žene i devojke reše da ostanu u selima, da tu zasnuju porodice, onda će selo živeti.

- Ukoliko želimo da selo živi, treba da stvorimo ambijent da se mlade žene bave preduzetništvom, seoskim turizmom, da osnivaju zadruge, da imaju sopstvene izvore prihoda i budu u poziciji da planiraju, dogovaraju i odlučuju - naveo je ministar Krkobabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Vojvoda

16.10.2021 09:45

A socijalna penzija od 100 evra za žene u gradu? Gde je ravnopravnost žena?

Ilija

16.10.2021 10:40

Svim ženama socijalna penzija od 100 evra.