Reagovanje kompanije "Uzor promet": Nismo tajkunska firma

Autor: Republika

Vesti

08.10.2021

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat kompanije "Uzor promet društvo sa ograničenom odgovornošću Novi Sad" uputio je redakciji portala Republika dopis u kome je izneta reakcija na tekst objavljen 02.10.202. godine pod naslovom "IMOVINA BEOBANKE U STECAJU NA METI BIZNISMENA: Hteli da otmu 10 miliona evra! PLJACKA SPRECENA U POSLEDNJEM TRENU".

Republika

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Dopis prenosimo u celosti.

Dana 02.10.2021. godine na internet portalu (elektronsko izdanje dnevnih novina Srpski telegraf) Repub/ika.rs/portal objavljena je netačna informacija koja je takve sadržine da je podobna da naruši poslovni ugled odnosno interes Podnosioca zahteva i prouzrokuje mu štetu i to:

Članak pod naslovom:

"IMOVINA BEOBANKE U STEČAJU NA METI BIZNISMENA: Hteli da otmu 10 miliona evra! PLJAČKA SPREČENA U POSLEDNJEM TRENU"

Ovim putem ističemo da su apsolutno neistiniti svi navodi i to:

"Da je u poslednjem trenutku sprečcena nekakva  pljačka oko 10 milion a evra, koja je trebalo da bude realizovana prodajom zemljišta na Novom Beogradu, da iza svega stoji poznati tajkun i pojedinci u Agenciji  za osiguranje depozita, koji  su pokušali da neposrednom pogodbom, bez saglasnost i odbora poverilaca, umesto na tenderu, ispod cene, pomenutom tajkunu prodaju imovinu beobanke u stečaju... da je početna cena u postupku neposredne pogodbe bila 16.5 miliona evra dok je pomenuti tajkun na kraju hteo da isplat i 21 milion iako se za ova j kompleks može dobiti bar 30 miliona evra, odnosno desetak milion a više nego što bi biznismen dao da je prošao prljavi plan... da je ideja bila da se daleko od očiju javnosti sve ovo prepusti biznismenu koji bi na tom prostoru napravio stambeno poslovni kompleks i zaradio ogroman novac... a on se inače bavi delatnošću koja nema veze sa "rilistejt biznisom"... to bi i bilo tako završeno u skladu
sa sumnjivim obaveštenjem od 28. maja ove godine, upućenog zainteresovanim licima bez saglasnosti odbora poverilaca ....drugi igrači koji su bili spremni da daju mnogo veći novac nisu znali šta se dešava i to bi tako prošlo da nisu reagovali odbor poverilaca  i  Ministarstvo finansija posle reakcije odbora poverilaca Beobanke u kom su istaknuti privrednici, bankari i što je najvaznije predstavnici državnih institucija, sprečena je ova prodaja ispod žita... tako je agencija za osiguranje depozita obustavila prodaju imovine... nakon obustave prodaje u Agenciju je pristigla nova ponuda u iznosu od 26 miliona evra, uz ostavljenju mogućnost za njeno poboljšanje ....u međuvremenu je raspisan regularan tender, na koji se prijavilo čak sedam ponuđača za koje se pretpostavlja da svi imaju jače ponude od one koju je izneo pomenuti tajkun.... Njegova firma "uzor promet" koja ima 400 eur kapitala i nema poslovnih prihoda u 2020. godini, nije se prijavila za tender međutim, tu nije kraj priče jer ovaj biznismen pokušava da spreči realizaciju tendera... pozivanjem  na moćnike i navodne  jake veze u Privrednom  sudu, on trazi način da eliminiše ovih regularnih 7 ponuđača... indikativno je i ekspresno postupanje sudije Natalije Pejić Kordić po primedbama Uzor promet, i nastojanje da se sumnjivi postupak sprovede do kraja.... po tajkunovim očekivanjima, što nije krio, odbor poverilaca koji je odgovoran da čuva interese svih poverilaca  Beobanke u stečaju, trebalo je zajedno sa agencijom za  osiguranje  depozita  da  prihvati  njegovu  ponudu,  koja  je  dostavljena  pre pokrenutog tran sparentnog postupka, i time zatvori sebi slučaj....da  se to  desilo, šteta za poverioce i budžet ne bi bila manja od 10 miliona evra....u Privrednom sudu ćute kao zaliveni...

Navedenim informacijama koje ste objavili, apostrofira se da je u pitanju nekakva nezakonita radnja, "prljavi plan", kojim je pokušano "ispod žita" od strane lica koga karakterišete kao tajkuna i njegove firme koju navodite sa punim poslovnim imenom, da se stekne nepokretnost, a sve na osnovu pozivanja na moćnike i jake veze u sudu, navodeći imenom i prezimenom postupajuću sudiju.

Svi predmetni navodi su netačni.


• Neistinite su informacije da je Uzor promet "tajkunska firma" koja posluje pod velom tajne, već svoju delatnost obavlja javno, na zakonit i legalan način. U pitanju je privredno društvo koje je članica grupacije "Matijevic", koje je osnovano još 2010. godine i u okviru grupacije bavimo se baš izgradnjom i upravljanjem nekretninama, kao što se može videti iz delatnosti koja je javno registrovana u apr. Cela grupacija je jedan od najvećih poreskih obveznika u republici Srbiji koja svoje obaveze prema državi uredno namiruje, a zapošlavamo preko 3.000 radnika. Uzor promet je ambiciozan tim poštenih i odgovornih ljudi cu je ciu da gradi stambene I poslovne zgrade, na najatraktivnijim lokacijama. Tim poseduje zavidno iskustvo u poslovima na tržištu nekretnina, i u dosadašnjem poslovanju smo bili kupci mnogih lokacija u zakonito sprovedenim postupcima, ali smo se očigledno zamerili nekim moćnicima u slučaju ,,nove livnice".

• neistinite su informacije da je postojalo sumnjivo obaveštenje agencije za osiguranje depozita od 28. maja ove godine za koje je znao samo uzor promet, o kojem drugi "igrači" nisu nista znali. Naprotiv, radi se o jasnom pozivu agencije za osiguranje depozita da se da obavezujuća ponuda za kupovinu "nove livnice" i da se izvrši uplata visokog iznosa depozita kao garancije, a koji poziv je dostavljen na adrese čak 17 privrednih subjekata, od kojih su samo dva lica odgovorila a ubedljivo veću ponudu od konkurenta dao je uzor promet na iznos od 21.555.000,00 evra, sa uplatom depozita. Napominjemo da za 20 godina vođenja stečaja beobanke, niko nikada nije dao ovako visoku ponudu za kupovinu "nove livnice" uz potvrdu uplatom depozita i potpisivanjem obavezujućih izjava.

• neistinite su informacije da postoji bolja ponuda na 26.000.000,00 evra, jer se ne radi o ponudi već neobavezujućem pismu ili pukoj izjavi o načelnoj zainteresovanosti, koje nije praćeno ni uplatom depozita, ni davanjem bilo kojih obavezujućih izjava, a koje je zlonamerno poslato u agenciju čak 4 meseca nakon što je okončana prodaja od 28. maja ove godine.

• neistinite su informacije da se uzor promet poziva na moćnike i veze u sudu, jer uzor promet ne posluje na takvim principima, a postupajuću sudija u ovom predmetu nikada nismo imali prilike da vidimo, već sva svoja prava ostvarujemo pisanim aktima upućenim ne samo sudu, nego i ostalim državnim institucijama koja učestvuju u ovom postupku.


Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading