Kompanija Institutional Investor svrstala Intesu Sanpaolo u sam vrh evropskih banaka

Autor: Republika

Vesti

17.09.2021

12:39

Intesa Sanpaolo proglašena je za najbolju evropsku banku i najbolju italijansku kompaniju u 2021. godini prema rangiranju kompanije Institutional Investor koje ocenjuje odnose sa finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima, kao i aspekte zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja.

Promo

 

Institutional Investor je Grupi dodelila sledeća priznanja za 2021. godinu:

Intesa Sanpaolo - najbolja evropska banka i najbolja italijanska kompanija u pogledu odnosa sa finansijskim analitičarima i institucionalnim investitorima kao i u aspektima zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja;

Karlo Mesina - proglašen za najboljeg glavnog Izvršnog direktora evropskih banaka;

Stefano Del Punta - proglašen za najboljeg finansijskog direktora;

Marko Delfrate - proglašen za najboljeg stručnjaka za odnose sa investitorima.

Nagrade koje je dodelio Institutional Investor potvrđuju odličnu reputaciju Intesa Sanpaolo Grupe u zajednici međunarodnih investitora, kako u pogledu velike pažnje koju banka posvećuje ekološkim, socijalnim i upravnim pitanjima, tako i u pogledu kvalitetnog rada rukovodstva.

Nagrade su zasnovane na rezultatima opsežnog istraživanja sprovedenog na oko 2.000 finansijskih analitičara i institucionalnih investitora, koji su predstavljali više od 900 kompanija.

Institutional Investor je specijalizovana i vodeća istraživačka kompanija, koja je nezavisna i uvažavana kod finansijskih analitičara i institucionalnih investitora, i  posluje više od četrdeset godina.

Rangiranja kompanije Institutional Investor su izuzetno cenjena u međunarodnoj zajednici zbog spoja italijanske izvrsnosti sa međunarodnom stručnošću i velikom pažnjom posvećenom ekološkim, socijalnim i upravnim pitanjima, a prepoznata je i vrednost Izvršnog direktora i mendžmenta, koji su već dugo na top listama investitora u Evropi.

Komentari (0)

Loading