CENE OGREVA OTIŠLE U NEBESA: Drva i ugalj skuplji nego prošle godine, evo koliko KOŠTAJU!

Autor: Republika

Vesti

27.08.2021

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manje od mesec dana kalendarski nas deli od kraja leta, što je idealan period da se pripremi za grejnu sezonu po znatno nižim cenama.

Foto: pixabay.com

Poskupela drva za ogrev

Iako su cene ogreva ove godine više nego lane, prodaja, kako kažu u drvarama, ide kao i prethodnih sezona.

Za kubik drva, među kojima je bukva najprodavanija, te hrast, grab i cer, potrebno je izdvojiti 6.500 dinara, dok bagrem košta tri stotine manje.

Oni koji se greju na pelet, za jedan džak će platiti četiri stotine dinara, dok se sušeni ugalj može pazariti za 13.000, a drveni za 8.000 dinara.

Foto: pixabay.com

Ugalj ove godine poskupeo

- Kupovna moć je ista, ljudi koji se spremaju na vreme, u maju ili junu, kupuju veće količine. Kako se zima bliži, ima onih koji mesečno kupuju manju količinu, pa za nekoliko meseci do početka grejne sezone sakupe potrebnu količinu - kaže Miljan Babić, vlasnik drvare, prenosi Kurir.

Inače, razlog povećanja cene kubika ogreva, pored poskupljenja vrednosti naftnih derivata, leži i u tome što nema dovoljno radne snage koja bi obavljala posao u drvarama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading