KNEŽEVIĆ OTKRIO: Dobit RTB Bor oko 50 miliona evra

Autor: Tanjug

Vesti

08.12.2017

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar privrede Goran Knežević rekao je da RTB "Bor" ispunjava sve svoje obaveze prema dobavljačima i poveriocima otkako je sproveden Unapred pripremlje plan reorganizacije (UPPR) i da se očekuje da ove godine ta kompanija zabeleži dobit od 50 do 55 miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug
Goran Knežević

- Od kada je postao pravosnažan UPPR, u novembru 2016, RTB Bor ispunjava sve svoje obaveze prema dobavljačima, i isplatio je negde oko 100 miliona dolara, u okviru čega je i otplata kredita prema Kanađanima, firmi EDC - kazao je Knežević u Skupštini Srbije u raspravi o budžetu.

On je istakao da ova kompanija više “nije zaštićena, već je na tržištu”, i da se sve isplate realizuju redovno iz njihovog tekućeg poslovanja.

- Očekujemo da ove godine ''Bor'' ostvari EBIT od pedesetak, 55 miliona evra, što znači da je sam UPPR veoma pozitivan i veoma dobar i da smo dobili jedno zdravo, jako preduzeće - naglasio je Knežević.

Dodao je da su RTB-u potrebne velike investicije, koje se procenjuju na oko 300 miliona evra u naredne tri godine, i da vlada očekuje da će u prvom kvartalu sledeće godine da donese odluku o tome kako će izgledati javni poziv, kako žele i na koji način da privatizuju RTB "Bor".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading