POSKUPLJUJU STRUJA I GAS? Ministarka Mihajlović otkrila šta nas čeka u narednom periodu

Autor: Republika

Vesti

19.08.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je jutros da gas neće poskupeti do kraja godine, a da se o poskupljenju struje sada i ne razmišlja, niti ima zahteva za to.

Foto: pixabay.com

Cena struje ostaje ista

- Cene nafte na svetskom tržištu divljaju, ali gas kod nas neće poskupeti do kraja godine, jer imamo dugoročni ugovor sa Gaspromomom - navela je ministarka za RTS.

Kada je reč o cenama naftnih derivata, rekla je da država sa svoje strane, dakle kroz državne dažbine neće podizati njihove cene, ali da država ne možemo da utiče na cenu nafte u svetu, koja je u poslednja dva meseca povećana sa 50 na 70 dolara po barelu.

Foto: pixabay.com

Gas neće poskupeti do kraja godine

Govoreći o ceni struje, navela je da za sada nema zahteva za njeno poskupljenje niti se o tome razmišlja.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Zorana Mihajlović istakla da cena struje neće rasti

- Mnogo je važnije da narednih par godina smanjimo potrošnju električne i toplotne energije i da pomognemo građanima da kroz zelenu energiju imaju manje račune - navela je Zorana Mihajlović.


Istakla je i da će gradnja gasovoda Niš - Sofija početi do kraja godine, a da se očekuje da ovaj gasovod bude gotov 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading