PRETI NESTAŠICA ROBE IZ KINE! Zatvorena luka Ningbo-Žaušan sa koje se roba šalje u Evropu i Ameriku!

Autor:

Vesti

15.08.2021

05:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina je zatvorila treću najveću luku po prometu na svetu zbog čega preti nestašica robe iz Azije.

Republika

Foto: youtube.com/Daily Mail

Ilustracija

Naime, zatvoren je glavni terminal u luci Ningbo-Žaušan, sa kojeg se roba šalje u Evropu i Severnu Ameriku zato što je utvrđeno da je jedan radnik pozitivan na koronu.

Ovo je drugi put u ovoj godini da Kina zatvara jednu od svojih najvećih luka, a budući da se veoma zarazni delta soj i tamo širi, verovatno neće biti poslednji.

Kina ima veoma striktnu politiku prevencije širenja zaraze i često je zatvarala razna postrojenja, pa čak i cele gradove, zbog samo nekoliko zaraženih.

Stručnjaci upozoravaju da su ovakva odlaganja pošiljki poslednje što je globalnoj privredi pogođenoj korona krizom u ovom trenutku potrebno, ali Kina je neumoljiva - njen način borbe protiv korona virusa je onemogućavanje njegovog širenja, preneo je "Blic".

Odlučeno je da terminal bude zatvoren do srede, a potom će biti razmotreno njegovo ponovo otvaranje, ako bezbednosni uslovi budu zadovoljavajući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading