"Dubai Ekspo 2020“ - ogromna šansa za kompanije da dogovore nove poslove sa partenrima iz celog sveta

Autor: Republika

Vesti

20.07.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska privreda pred 25 miliona posetilaca izložbe iz 192 zemlje.

RepublikaFoto: Promo foto

Velika svetska izložba „Dubai Ekspo 2020“ koja će biti održana od 1. oktobra 2021. godine do kraja marta naredne, odlična je prilika za srpsku biznis zajednicu da sklopi nove poslove sa partnerima Bliskog istoka, Jugoistočne Azije i Afrike, ali i iz drugih zemalja koje su potvrdile učešće na ovoj prestižnoj svetskoj izložbi.

- Predstavljanjem na ovoj manifestaciji želimo da otvorimo nove šanse za razvoj Srbije kroz umrežavanje sa ključnim akterima svetske biznis zajednice i promovišemo našu zemlju kao stabilnu investicionu destinaciju - ističe Marko Selaković, šef kancelarije Privredne komore Srbije u Dubaiju i B2B direktor „Dubai Ekspo 2020“.

Kovačević: predstavićemo naše najbolje

- Dubai Ekspo 2020“ je jedinstvena prilika da sve zemlje učesnice predstave svoja inovativna rešenja za savremene izazove čovečanstva, da prikažu svoja industrijska i ekonomska dostignuća, turističku ponudu i da predstave značajne segmente svog društva, tradicije i istorije na jednoj tački susreta za ceo svet - ističe Igor Kovačević profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu i direktor Paviljona Srbije u Dubaiju. 

RepublikaFoto: Promo foto
Igor Kovačević

Učešće na izložbi potvrdile su 192 zemlje i cilj nam je da naše kompanije prošire svoja tržišta, a institucije predstave ekspertizu i rešenja za još veći doprinos boljitku i napretku naše civilizacije, dodao je Kovačević.

Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost

Srbija će se na ovoj svetskoj izložbi predstaviti u nacionalnom paviljonu površine od 2.000 kvadratnih metara, a objekat se nalazi u tematskom delu koji nosi naziv „Mobilnost“ (Mobility). Tema našeg nastupa je Srbija stvara ideje – Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost.

RepublikaFoto: Promo foto

Predstavljanje Srbije simbolički je inspirisano Vinčanskom civilizacijom. Izložbena postavka paviljona prikazuje savremenu Srbiju kao prirodnog naslednika ove kulture, stare više od 7.000 godina.

Pogodnosti za naše firme

Naše kompanije moći će da, pod posebnim povlasticama, borave u Dubaiju. Obezbeđen je besplatan čarter let: Beograd-Dubai-Beograd, lokalni transferi, omogućen je hotelski smeštaj po povlašćenim cenama u odabranim hotelima, kao i korišćenje biznis centra u slobodnoj zoni  Dubai South, koji je PKS upostavila uz podršku Vlade Srbije i Paviljona Republike Srbije. Poslovni centar kojim koordinira PKS privrednicima će biti na raspolaganju za promociju proizvoda ili usluga, poslovne razgovore i sastanke, kao i za otpočinjanje posla u emiratu Dubai.
Sve informacije o organizaciji i učešću, kao i podršku za uspešan nastup na „Dubai Ekspo 2020“ privrednici mogu dobiti na onlajn sastancima koje PKS organizuje tokom jula.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading