Digitalnom transformacijom do boljeg korisničkog iskustva: Oblikujemo digitalnu budućnost sa Banca Intesa

Autor: Republika

Vesti

30.06.2021

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banca Intesa je u saradnji sa svojom matičnom grupom Intesa Sanpaolo organizovala hibridnu konferenciju pod nazivom "Oblikujmo digitalnu budućnost" na kojoj je specijalni gost bio Marc Randolph, jedan od osnivača kompanije Netflix.

RepublikaFoto: Promo
Učesnici panela

Događaj je putem Zoom platforme okupio gotovo 1000 klijenata, privrednika i partnera banke, dok su ugledni stručnjaci i lideri naših najvećih kompanija, kao i visoki predstavnici Intesa Sanpaolo i Banca Intesa, imali prilike da uživo razmene svoja iskustva i razmišljanja na temu četvrte digitalnu revolucije i digitalne budućnosti iz perspektive različitih sektora.

Cilj konferencije je bio da skrene pažnju stručne javnosti na važnost podizanja stepena digitalizacije u različitim sektorima domaće privrede na viši nivo, na stvaranje sinergije između različitih industrija u pogledu digitalnog razvoja, na faktore koji utiču na procese ubrzanog tehnološkog napredka i njegov uticaj na kvalitet života, kao i unapređenje ukupnog korisničkog iskustva u svim sferama.

Konferenciju je otvorila Draginja Đurić, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa koja je istakla značaj digitalne transformacije u svim sferama života, dok je Darko Popović, član Izvršnog odbora najavio nove trendove u svim segmentima u kojima bankarstvo ima ulogu u našim životima.

- Želimo korisničko iskustvo da izmestimo iz tradicionalnog poimanja bankarstva jer smo svesni da naša konkurencija u budućnosti nisu isključivo banke već sve tehnološke kompanije koje kreiraju dobra korisnička iskustva i samim tim podižu lestvicu klijentovih očekivanja. U meri u kojoj budemo uspešni u integrisanju sa drugim partnerima i pokažemo razumevanje ovog ekostistema, bićemo i uspešni kao banka prvog izbora svojih klijenata - istakao je Darko Popović najavivši projekat saradnje sa IT zajednicom koji će Banka otpočeti ove godine u kontekstu unapređenja ukupnog korisničkog iskustva.

Na panelu pod nazivom „Digitalna tranformacija - put ka boljem korisničkom iskustvu“ uvaženi gosti iz različitih industrija razmenili su svoja razmišljanja na temu trendova digitalitalne transformacije kroz značaj digitalizacije u kontekstu povezivanja državnog i realnog sektora, unapređenja edukacije i ubrzanog tehnološkog razvoja. Učesnici panela bili su: Mihailo Jovanović, e-Uprava, prof. dr Miroslav Marić, Matematički fakultet, Univerziteta u Beogradu, Rajko Mandić, Ananas i Veselin Jevrosimović, Comtrade.

Obraćajući se na konferenciji u ime Intesa Sanpaolo, Luigi Fuzio (Luiđi Fucio), direktor Sektora za stanovništvo i Wealth Management, u Diviziji internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo, osvrnuo se na činjanicu da je ubrzan razvoj digitalnih tehnologija podstakao suštinske izmene.

- Moderni klijenti imaju sve veća očekivanja, konkurencija je sve inovativnija, a tradicionalni biznis model nije dovoljno fleksibilan da donese očekivane rezultate u eri promena. Kako bi odgovorile na rastuće zahteve klijenata banke moraju da pronađu idealan balans između digitalnog poslovanja i fizičkog prisustva, na taj način obezbeđujući efikasnost ali i prednost ljudskog kontakta - rekao je Fucio.

Konferenciju „Oblikujmo digitalnu budućnost“ svojim izlaganjem zatvorio je Marc Randolph, jedan od osnivača Netlix-a, globalno uspešne i prisutne online stramning platforme. Kao izvršni direktor i član Upravnog odbora, tokom njegovih 8 godina rada u kompaniji imao je centralnu ulogu u njihovoj transformaciji iz male kompanije za najam DVD filmova u tržišnog giganta sa desetinama miliona oduševljenih pretplatnika.

Iako najpoznatiji po pokretanju Netflix-a, Markova preduzetnička karijera zapravo traje više od četiri decenije. Osnivač je više uspešnih start-upova, mentor mnogim preduzetnicima u usponu, uključujući suosnivače kompanije Looker Data koja je nedavno prodata Google-u za 2,6 milijardi dolara.. Autor je nedavno objavljenog međunarodnog bestselera "That Will Never Work, Birth of Netflix i Amazing Life of a Idea". Mark zaista veruje da ne postoji loša ideja i zato je mnogo puta bio angel investor pružajući finansijsku podršku malim startupovima ili preduzetnicima.

Banca Intesa, kao vodeća finansijska institucija u zemlji, nastavlja sa unapređivanjem svojih proizvoda i usluga, kako bi klijentima ponudila savremena bankarska rešenja. S tim u vezi, implementirana je nova digitalna platforma koji omogućava čitav niz dodatnih funkcionalnosti, inovativno vizuelno i korisničko iskustvo i kvalitetnu interakciju sa bankom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading