ZASLUŽENO: Vojska dobila 25 odsto veći budžet!

Autor: Tanjug

Vesti

29.11.2017

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budžet Ministarstva odbrane će u 2018. godini biti veći za 25 odsto, a najveći deo tih sredstava namenjen je povećanju plata pripadnika srpskih oružanih snaga, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

On je najavio i da će povećanje plata pripadnicima vojske iznositi 10 procenata linearno.
Ministarstvo odbrane je zahvaljujuću razumevanju republičke Vlade i predsednika Srbije i vrhovnog komandanta dobilo za 25 procenata veći budžet nego što je to bilo prethodnih godina, rekao je Vulin novinarima u Aranđelovcu.

- Naš budžet sada iznosi nekih 70,5 milijardi dinara. Najveći deo toga je odvojen za standard naših pripadnika kroz povećanje plata, a zaista velika sredstva će ići i za nastavak naoružavanja, nastavak opremanja najsavremenijim borbenim sistemima i naravno za održavanje i remont naše tehnike - precizirao je on.

Na pitanje za koliko će biti povećane plate pripadnika vojske, odgovorio je: "Za 10 porocenata linearno".

- Značajan deo novca predviđen za nastavak stambene izgradnje. Očekujemo sa velikim nestrpljenjem i da vladina komisija, koja je fomirana na osnovu naređenja vrhovnog komandanta Vojske Aleksandra Vučića, izađe sa konkretnim planom i projektom za masovnu stambenu izgradnju za sve pripadnike bezbednosnog sektora - rekao je Vulin.

- Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da kažem da je Srbija još jednom pokazala koliko joj je stalo do pripadnika vojske, koliko joj je stalo do naše bezbednosit, naše sigurnosti, i koliko joj je stalo da zahvaljujući tako snažnoj vojsci sačuva politiku vojne neutralnosti - naglasio je ministar odbrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading