U SRBIJU DOLAZI 50 MAĐARSKIH FIRMI: Od mađarske vlade stiže i 50 miliona evra bespovratnih ulaganja

Autor: Republika

Vesti

20.04.2021

15:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SVM-a i Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je dolazak oko 50 mađarskih firmi u Srbiju, od kojih će većina poslovati u Vojvodini.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ištvan Pastor

- Na osnovu dva konkursa koji su lane raspisani, oko 50 mađarskih firmi dolazi u Srbiju, većina u Vojvodinu, i od toga većina u sredine gde je pretežno mađarski živalj. To je prirodno jer očigledno ove firme ovde imaju poslovne i ljudske kontakte, ovde vide siguran prostor za realizaciju - rekao je Pastor za Panon RTV.

On je dodao da ih mađarska vlada podržava sa oko 50 miliona evra bespovratnih ulaganja.

- Ova investicija je važna, jer daje sadržaj političkom sistemu koji je uspostavljen između dve zemlje u poslednjih preko 10 godina, a važno je i zbog toga što se na taj način otvaraju nova radna mesta - rekao je Pastor.

Pastor je rekao i da o ovoj investiciji priča u rukavicama , ne zbog toga što ne zna detalje, već zato što je to u ingerenciji mađarskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kada je u pitanju izgradnja akva parka na Paliću, Pastor kaže da za sada ne teku nikakvi radovi, jer nedostaje planska dokumentacije, a nedostaje i novac za poslednju fazu.

- Nadamo se da će akva park biti završen do kraja godine, jer je to važno za Palić, za Suboticu, za njen turistički potencijal, za sve turističke radnike. Velika su očekivanja i interesovanje, vidljivo je da se mnogo ulaže u smeštajne kapacitete na Paliću i verujem da će se po automatizmu sa ovim izgradnjom sve ubrzati - kaže Pastor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading