Ko se ne registruje do OVOG datuma, gubi pravo na 60 evra: OBRATITE PAŽNJU, da ne biste ostali BEZ NOVČANE POMOĆI

Autor:

Vesti

27.03.2021

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da je u četvrtak Vlada usvojila 3 nova zakona koji se odnose na finansijsku podršku građanima tokom epidemije koronavirusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je veoma važne tehničke detalje koji se tiču prijavljivanja i isplate finansijske podrške iz državne kase.

"60 evra dodeljujemo svim punoletnim građanima, a 28. aprila kreću prijave. Nema dve prijave, ko se prijavi od 28. aprila do 15. maja prijavio se, biće samo jedna prijava za novčanu pomoć", saopštio je Mali za TV Pink.

On je dodao i da će penzioneri u septembru na već odobrenih 60 evra dobiti još dodatnih 50 evra pomoći pri čemu se neće morati prijavljivati.

"Za penzionere dodatno na tih 60 evra izdvajamo 50 evra u septembru. Kao što je bilo i prošlog puta, penzioneri neće morati da se prijavljuju za pomoć njima će automatski biti isplaćen novac", rekao je Siniša Mali i dodao da će i nezaposleni moći da se prijave za dodatnu pomoć.

"Dodatnih 60 evra dobiće nezaposleni zbog ekonomske krize izazvane pandemijom korona virusa", zaključio je ministar finansija.

Najvažniji kriterijum i uslov da nezaposleni dobiju novčanu pomoć od države to da su prijavljeni na Birou.

Ko napuni 18 godina između maja i novembra - ne može da se prijavi.

Isplate novčane pomoći će se odvijati u maju, junu i septembru mesecu 2021. godine, a pomoć će dobiti i drugi sektori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading