DA BISTE DOBILI POSAO, ISPUNITE ČAK 74 USLOVA: Neverovatan spisak zahteva koji "Radison blu" traži od budućih radnika!

Autor:

Vesti

17.02.2021

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hotel "Radison blu", koji je smešten na mestu nekadašnjeg starog mlina, preko puta Beogradskog sajma, spada među luksuznije i skuplje hotele u glavnom gradu. Povod da o njima pišemo, međutim, nije (ne)zadovoljstvo njihovom uslugom ili cenom smeštaja, već nešto sasvim drugo: oglas za radno mesto kojim traže IT menadžera.

RepublikaFoto: ST/A. NALBANTJAN

Ništa čudno, rekli biste, s obzirom na to da bi svaki hotel trebalo da ima eksperta zaduženog za tako nešto. Ipak, oglas koji je postavio menadžment hotela "Radison blu" specifičan je zbog toga što bi, kako glasi jedan od komentara na društvenim mrežama, posao trebalo da dobije onaj ko uspe da ga pročita do kraja, odnosno spisak svega što se od kandidata traži.

Ni manje ni više, tu su 74 stavke...

RepublikaFoto: twitter.com/Stevan Filipovic
Stevan Filipović

Između ostalog, kako piše u oglasu, budući IT menadžer je dužan da obezbediti čistoću opreme i kompjuterske sobe (kancelarije), da vodi računa da zapaljivi materijali ne budu skladišteni u sobi za server. Takođe, u obavezi je da održava visok nivo lične higijene, uniforme, izgleda, govora tela i ponašanja. Kad bismo nastavili da nabrajamo, teško da bi prostor koji imamo za tekst bio dovoljan i za polovinu zahteva.

KOLIKA JE PLATA

Hotelu "Radison blu" smo poslali mejl s pitanjima. Između ostalog, zanimalo nas je koliko kandidata se javilo na njihov oglas za posao, kao i koliku platu nude, ali odgovore nismo dobili.

Kako za Savetnik za potrošače kaže izvor dobro upućen u zbivanja u hotelskom sektoru koji je, iz razumljivih razloga, želeo da ostane anoniman, plata za ovaj posao mogla bi da bude od 100.000 do 120.000 dinara.

- Plata IT menadžera u hotelskom sektoru je između 800 i 1.300 evra. S obzirom na to da je hotel "Radison blu" objekat sa manjim smeštajnim kapacitetima, plata sigurno ne bi bila veća od 1.000 evra - rekao je naš izvor.

 

 

Oglas za posao koji je objavio ovaj hotel zapalio je Tviter. Korisnici ove mreže, među kojima su i ličnosti iz javnog života, šaljivo su primetili da će posao dobiti onaj ko uspe da do kraja pročita ceo oglas, odnosno sve navedene stavke koje budući poslodavac očekuje od radnika.

- Ovo je nešto najluđe što ćete danas pročitati, a konkurencija nije mala. Oliver Tvist je imao više radničkih prava i manje obaveza od budućeg IT menadžera hotela "Radison" - napisao je reditelj Stevan Filipović.

Drugi tviteraš je spekulisao o visini plate koju bi morao da ima IT menadžer koji uspe da ispuni sve navedene zahteve.

- Plata mora biti 20.000 evra mesečno jer ja ovakvo izrabljivanje nisam odavno video. Ko ga sastavi, svaka mu čast - poručio je on.

Treći, koji se predstavio kao doktor, preporučio je ugradnju katetera, da budući IT menadžer ne bi morao tokom radnog vremena da ode ni do toaleta.

- Fali ono: ugradnja stome i katetera o trošku poslodavca, da dotični ne bi gubio vreme na obavljanje fizioloških potreba - napisao je doktor.

UGOVOR, ALI KOJI?

Zanimljivo je da je ispod 74 uslova koje mora da ispuni budući IT menadžer u ovom hotelu "Radison blu" budućem radniku ponudio ugovor, ne precizirajući, međutim, koja je vrsta ugovora o radu u pitanju, da li na određeno ili neodređeno vreme.

Takođe, nude dinamičan posao, mogućnost stalnog učenja i, kako su napisali, rad u visoko profesionalnom kolektivu.

Inače, hotel "Radison blu" uglavnom je orijentisan ka kongresnom ugostiteljstvu i ima šest sala za razne vrste skupova, kao i 236 soba. Noćenje s doručkom košta 100 evra. Iako posluju u Srbiji, na zvaničnom sajtu ovog hotela ne postoji srpski jezik, već se može komunicirati isključivo na engleskom, nemačkom i ruskom. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading