GRADNJA NAM PREMAŠUJE OČEKIVANJA: Srbija ostvarila napredak u 33 odsto predloga

Autor: Tanjug

Vesti

08.11.2017

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Saveta stranih investitora Jana Mihajlova rekla je da je napredak ostvaren u 33 odsto predloga Saveta, a da je najveći napredak postignut u četiri oblasti - građevinsko zemljište i izgradnja, zaštita korisnika finansijskih usluga, transport i duvanska industrija.

RepublikaFoto: pixabay.com
U građevinskoj industriji beležimo veliki napredak

- Ove godine, u 33 odsto predloga vidimo napredak, u drugom delu ga ne vidimo. Neko će reći da je to mnogo, neko da nije dovoljno. Ali, ako kažem da je broj predloga koje je Savet stranih investitora naveo u Beloj knjizi više od 400, ako gledate taj broj, to je vredno pažnje - rekla je Mihajlova za RTS.

Ona dodaje da je cilj da u budućnosti procenat uspešnosti bude 50.

Najmanji napredak zabeležen je u oblastima Zakona o privrednim društvima, Zakonu o porezu na dobit pravnih lica, restitucija i u standardu kvaliteta u proizvodnji mleka, navodi Mihajlova.

RepublikaFoto: pixabay.com
Bolji uslovi za učesnike na tržištu

- Zadovoljstvo dolazi kada su zakoni jasni. Preciznije procedure u restituciji, ali i transparentne, to će u mnogome pomoći učesnicima na tržištu. Prava investitora moraju da se bolje štite. Strani državljani trebalo bi da imaju jednaka prava na vraćanje imovine kao i državljani Srbije - rekla je Mihajlova odgovarajući na pitanje zašto nije zadovoljna restitucijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading