ISTIČE ROK ZA PRIJAVU ZA "MOJU PRVU PLATU": Ima još slobodnih radnih mesta, pogledajte i gde

Autor: Blic, Republika

Vesti

06.11.2020

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijave za učešće u programu "Moja prva plata" otvorene su još nekoliko dana, do 8. novembra.

RepublikaFoto: pixabay.com

Mladima bez radnog iskustva, do 30 godina starosti, sa srednjim ili visokim obrazovanjem, na raspolaganju je preko 14.000 pozicija koje je oglasilo više od 8.000 kompanija širom Srbije radi osposobljavanja za rad na konkretnim poslovima.

Do sada, 13.300 mladih prijavilo se za učešće u programu, od kojih je oko 62 odsto kandidata ženskog pola, a ostatak muškog. Kandidati su u proseku, podnosili po pet prijava na jednu poziciju, dok za pojedine pozicije poslodavci još čekaju prve kandidate.

- Prema obrazovnoj strukturi, do sada se prijavilo nešto malo više od 7.800 kandidata sa srednjom školom i oko 5.500 sa fakultetom - ukazuje Mirjana Kovačević, rukovodilac Centra za edukaciju, dualno obrazovanje i obrazovne politike Privredne komore Srbije.

RepublikaFoto: Promo

Iako su mladi najviše birali kompanije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Jagodini, Pirotu i Vranju, i u ovim gradovima ima kompanija sa pozicijama koje su za sada nepokrivene prijavama, a radi se uglavnom o deficitarnim zanimanjima, kao što su konobari, kuvari, tehničari i operateri različitih specijalnosti u građevinarstvu, trgovci, šivači, bravari, zavarivači.

Među nepokrivenim pozicijama ima i onih koje traže visoko obrazovanje - mašinski inženjeri, elektroinženjeri, projektanti, građevinski inženjeri.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading