Srbija daje i do 50 hektara zemlje potpuno BESPLATNO, dovoljno je samo da ispunite JEDAN uslov!

Autor: informer.rs, republika.rs

Vesti

31.10.2020

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je davanje u zakup neobrađenog državnog zemljišta, do 50 hektara, mladim poljoprivrednicima bez nadoknade, sa jednom jedinom obavezom – da to privedu nameni i kulturi u skladu sa standardima agrarne politike.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Milan Krkobabić je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je udruživanje jedini način slabima da se suprotstave tržišnim izazovima i da njihov proizvod stigne na pijacu i bude naplaćen.

- Krenuli smo ozbiljno pre četiri godine u priču o zadrugarstvu, da vratimo poverenje i uspeli smo – 750 zadruga je formirano u Srbiji za nepune tri godine. Ono što je bilo poljuljano, izgubljeno, ponovo je vraćeno - istakao je ministar.

Krkobabić je najavio podršku mladim poljoprivrednicima, pošto u Srbiji ima 200.000 hektara neobrađene državne zemlje koja nije data u zakup.

- Spremni smo da pripremimo davanje u zakup tog zemljišta, do 50 hektara, mladim poljoprivrednicima bez nadoknade, sa jednom jedinom obavezom – da to privedu nameni i kulturi u skladu sa standardima agrarne politike - naveo je ministar.

Slovenci, kako je naveo, daju 45.000 evra podsticaja svakom mladom bračnom paru koji reši da se bavi poljoprivredom.

- Videćemo koliko ćemo mi moći da izdvojimo kao stimulativnu meru - napomenuo je Krkobabić, navodeći i ideju otkupa napuštenih kuća od strane lokalnih samouprava koje će biti ustupljene mladim poljoprivrednicima.

Naglasio je i da je značajan Nacionalni program za preporod sela Srbije.

- To je sjajna knjiga, koju je uradio odbor SANU za selo u saradnji sa kabinetom ministra, a podršku ovoj ideji dao je predsednik Republike, patrijarh srpski Irinej, poglavar Rimokatoličke crkve u Srbiji gospodin Hočevar, javni i kulturni radnici - istakao je ministar

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading