REKORD U OVOJ GODINI: Evro danas 118,82 dinara

Autor: Tanjug

Vesti

03.11.2017

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dinar će danas ojačati prema evru za 0,2 odsto i zvanični srednji kurs iznosiće 118,82 dinara za evro, što je nova rekordna vrednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

NBS je danas kupila 30 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu kako bi ublažila prekomerne dnevne oscilacije kursa, a od početka godine je kupila jednu milijardu i 155 miliona evra, uključujući današnju intervenciju, i prodala 345 miliona evra.

Dinar će sutra prema evru biti jači za 0,3 odsto nego pre mesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,6 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,9 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je danas takođe ojačao za 0,3 odsto na 101,88 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti na istom nivou kao pre mesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 8,7 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 15 posto.

Najniža je vrednost dinara prema evru zabeležena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,01dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading