NIKO NEĆE JAGODINSKU PIVARU

Autor: Tanjug

Vesti

27.10.2017

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fabrika slada, piva, kvasca i bezalkoholnih pića Jagodinska pivara nije prodata na javnom nadmetanju, jer nije bilo kupaca.

RepublikaFoto: youtube.com/Dragan Ivanovic
Foto: Ilustracija

- U Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, koja je pre mesec dana oglasila javnu prodaju, rekli su nam da nije bilo zainteresovanih, da niko nije otkupio tendersku dokumentaciju i da je prodaja proglašena neuspešnom - kažu za Tanjug radnici pivare, koji su i najzainteresovaniji za sudbinu firme.

Na osnovu Rešenja o bankrotu Privrednog suda u Kragujevcu, oglašena je prodaja celog poslovnog kompleksa Jagodinske pivare, koji obuhvata 41 objekat, opremu za proizvodnju i otakanje piva, po ceni od 355,5 miliona dinara, uz polaganje depozita od 142 miliona dinara.

Dalju sudbinu pivare odrediće Odbor poverilaca, a na narednoj licitaciji cena može ostati ista, a može biti i upola manja, ocenjuju u Veću Saveza samostalnih sindikata Srbije za grad Jagodinu. Dodaju da ih iznenađuje to što nije bilo kupaca na današnjoj licitaciji, budući da je, kako kažu, lokacija na kojoj se nalazi pivara "veoma atraktivna i velika za gradske pojmove".

Jagodinska pivara je osnovana 1852.godine i jedno je od najstarijih privrednih preduzeća u Srbiji.

Pre uvođenja stčaja, pre dve godine, u pivari je radilo 145 radnika i svi su se prjavili za dobrovoljni odlazak, uz socijalni program, podsećaju u Sindikatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading