Knežević: Investitori uložili više od 400 miliona evra

Autor: Tanjug

Vesti

26.10.2017

09:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je na forumu u Beču proglašena za zemlju koja je najviše uradila na reformama u privlačenju stranih investicija i u protekle dve godine, investitori su uložili više od 400 miliona evra i otvoreno je 24.000 novih radnih mesta, izjavio je danas ministar privrede Goran Knežević.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Knežević kaže da će se raditi na poboljšanju uslova poslovanja i podseća da je za prethodne dve godine Srbija napredovala za 44 mesta Duing biznis listi i podvlači da se tu neće stati

- Ono što je posebno važno, mi našom politikom rada sa investitorima praktično radimo i na regionalnom razvoju, jer te investicije nisu stigle samo u Beograd i Novi Sad, nego su dale novi život, novi impuls Žitorađi, Lebanama, da ljudi tamo ostaju, da se zapošljavaju, da rade - rekao je Knežević za Tanjug.

Na tome se neće stati i to nije kraj, izričit je ministar, koji kaže da će srpska politika ekonomskog razvoja u narednim godinama biti još intenzivnija i da će se, osim na privlačenju stranih investicija, raditi na tome da naši domaći investitori imaju mnogo veću šansu da ulažu u Srbiju i da dobijaju podsticaje, kao što dobijaju svi ostali strani investitori.

Sa druge strane, Knežević kaže da će se raditi na poboljšanju uslova poslovanja i podseća da je za prethodne dve godine Srbija napredovala za 44 mesta Duing biznis listi i podvlači da se tu neće stati.

- I taj pravni okvir ćemo da širimo i da omogućavamo još bolje uslove poslovanja. Radićemo i na onome što nažalost moramo da radimo, a to su naša javna preduzeća, koja su još državna preduzeća, završetak privatizacije, ali to je jedan vrlo značajan korak i ono što je možda i najvažnije, što je dalo najbolje efekte, to je razvoj malih i srednjih preduzeća - rekao je ministar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading