ALIBABA: Isporuke pošiljki poskupele zbog korone, Srbija nije na "crnoj listi"

Autor: kurir.rs, Republika

Vesti

31.07.2020

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Alibaba, u okviru koje posluje servis AliExpres, demantovala je glasine koje su plasirali pojedini mediji da je Srbija na njihovoj crnoj listi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Nakon što je AliExpres odgovorio da postoje logistički problemi, zbog kojih pošiljke za Srbiju ne dolaze uobičajeno, kao i da se ne radi samo o problemu s našom zemljom, iz Alibabe su odgovorili i nešto detaljnije.

- Ne, nije tačno da je Srbija na crnoj listi - poručili su ispred ove kompanije.

Odgovarajući na pitanje koliko pošiljki iz Kine stigne u Srbiju, iz Alibabe su pojasnili da nema ograničenja isporuke u Srbiji, već da to zavisi od samih prodavaca.

- Zbog COVID-19 je otkazano dosta međunarodnih letova, a troškovi otpreme su naglo porasli i to se ne odnosi samo na Srbiju, već i na ostale zemlje - naveli su iz kompanije objašnjavajući zašto u ovom momentu nema jeftinije dostave za Srbiju.

Podsetimo, Uprava carine i Pošte Srbije su demantovale glasine o tome da njihovi zaposleni kradu pošiljke i da im se gubi trag nakon što uđu u Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading