Srbija prešišala ekonomski najstabilniju zemlju Evrope: Korona virus ruši Nemačku, rekordan pad BDP-a

Autor:

Vesti

30.07.2020

10:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obraćajući se danas javnosti povodom tekućih dešavanja u našoj zemlji, a između ostalog, dotakao se i ekonomske situacije u celom svetu kazao je kako Srbija uodnosu na vodeće zemlje Evrope ima zabeležen najmanji pad BDP-a.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandar Vučić

To potvrđuje i vest, najpoznatijeg nemačkog  lista "Dojče Vele", koji su kao udarnu informaciju obajavili da je, korona virus značajno uticala na rekordan pad BDP-a, te da on iznosi 10,1 odsto.

Predsednik je danas izjavio  da ostaje pri proceni da će Srbija ove godine po rastu bruto domaćeg proizvoda (BDP) biti najbolja zemlja u Evropi, i da će on iznositi oko nule.

On je na konferenciji za novinare rekao da će u drugom kvartalu ove godine neke evropske zemlje imati pad BDP-a i do 20 odsto, a da će u Srbiji verovatno pad biti 9,9 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Saša

30.07.2020 10:30

Svaka čast! Bravo!

lak

30.07.2020 10:30

Srbija ce biti jedina zemlja koja ce da belezi najveci rast...

Bojan

30.07.2020 10:38

Uspešnost vođenja ekonomske i finansijske politike prethodnih osam godina dalo je rezultate u vreme krize izazvane korona virusom.

BozaB

30.07.2020 10:45

Srbija nastavlja da napreduje zahvaljujuci trudu i radu koji ulaze svakoga dana.