BEZOBRAZLUK DEČJEG MODNOG BRENDA: Daju popust od jedne pare!

Autor:

Vesti

23.10.2017

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaća dečja firma "Beba kids" vara kupce tako što daje popust od jednu i dve pare!

Foto: bebakids.com/printscreen
Skandalozno sniženje

Tako naturino patike posle "velikog" sniženja više ne koštaju 7.490,01 dinar, već okruglo 7.490. Još veću uštedu će ostvariti oni roditelji koji se odluče za patike falcatto, jer će oni imati još veći popust od čak dve pare. Na sniženja od svega dinar ili 99 para već smo navikli, međutim, u ovom slučaju su otišli i korak dalje.

SEDAM ARTIKALA SPORNO

A s obzirom na to da pare odavno nisu u opticaju, popusta zapravo da nema. Čak sedam artikala na njihovom sajtu se reklamira sa ovim nepostojećim sniženjem, a prevaru je otkrio Beograđanin Milan Babić.

NIKOLIĆ: Najgora kazna za takve trgovce je javna osuda potrošača i da više nikada ne kupuju kod njih

- Obradovali smo se kada smo na njihovom sajtu videli da imaju popust od 20 odsto na određene artikle iz jesenje kolekcije jer smo želeli da kupimo nešto kvalitetno, ali smo imali ograničen budžet. Međutim, oba modela patika koje smo nameravali da kupimo sinu snižena su za jednu paru. Kako bih im i dao tu jednu paru da nije sniženje. Veoma neozbiljno sa njihove strane - priča ogorčeno ovaj otac.

VREĐANJE INTELEKTA

Na ovakvo nesavesno ponašanje trgovca ukazano je i na stranici Zaštita potrošača. Zoran Nikolić, potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije, napominje da sniženje od jedne pare zapravo nije retkost, ali da ne postoji način da se takvi trgovci kazne zakonski.

- Ovo je primer gde trgovac pokazuje da nije dobar. Formalno gledano, oni nisu prekršili zakon jer prodajni podsticaj jeste i jedna para. Međutim, u praksi, to vređa intelekt svakog od nas. Postavlja se pitanje da li trgovci misle da smo mi glupi? Takvima ne treba nikakva administrativna kazna, najgora kazna će im biti javna osuda potrošača i da više nikada ne kupuju kod tog trgovca - kaže Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading