Predsednik MK Group se sastao sa čelnim ljudima najveće banke na svetu

Autor: Republika

Vesti

20.10.2017

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžment kompanije MK Group prethodnih dana je boravio u radnoj poseti Kini, gde je imao susrete sa predstavnicima vodećih kineskih kompanija, a u cilju uspostavljanja saradnje sa partnerima iz sektora poljoprivrede, hotelske industrije i bankarstva.

RepublikaFoto: Promo foto
Menadžment MK Group u Pekingu

Predstavnici kompanije MK Group su se u Pekingu sastali sa čelnim ljudima najvećih kineskih banaka, gde je razgovarano o mogućnostima za investiranje i saradnju. Sastanci su se održali sa najvećom bankom na svetu po imovini i po tržišnoj kapitalizaciji "Industrijskom i komercijalnom bankom Kine (Industrial and Commercial Bank Of China – ICBC )", sa „Kineskom građevinskom bankom" (China Construction Bank – CCB ), „Azijskom bankom za infrastrukturu i investiranje (Asian Infrastructure Investment Bank – AAIB )", ali i „Kineskom bankom (Bank of China – BOC )", koja je ove godine počela sa radom u našoj zemlji, a čijim dolaskom se očekuje eksponencijalni rast kineskih investicija u našoj zemlji.

Jaki poslovni partneri, ali i tradicionalno prijateljski odnosi, dovešće do unapređenja poslovne saradnje  između jednog od najuspešnijih holdinga u regionu i kineskih kompanija.

MK Group u narednom periodu planira usmeravanje fokusa novih poslovnih aktivnosti na Srbiju i zemlje regiona. "Strateško opredeljenje MK Group ostaje ulaganje i dalji razvoj u sektorima poljoprivrede, turizma i hotelijerstva i bankarstva. Partnere, sa kojima bismo razvijali poslove iz industrija u kojima planiramo nastavak razvoja, tražimo među jakim kompanijama i investitorima sa iskustvom i dokazanim rezultatima iz tih ili sličnih branši, a to je upravo ono što kinesko tržište, kao strateški značajno, može da ponudi", zaključio je Dušan Radičević, direktor MK Group.

Pored bankarskog sektora, rukovodstvo MK Group se, tokom boravka u Kini, sastalo i sa čelnim ljudima jedne od najvećih kompanija iz oblasti osiguranja, kao i kompanijama koje se bave proizvodnjom hrane i distribucije. Pored navedenog, razmatrale su se i poslovne mogućnosti sa potencijalnim partnerima iz oblasti turizma i hotelijerstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading