Pomažemo vam kako da nađete posao preko društvene mreže Linkedin

Autor:

Vesti

18.06.2020

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije tajna da je stopa nezaposlenosti u mnogim zemljama i dalje visoka. U tom pogledu, mnoge aplikacije i sistemi mogu da vam pomognu. Kada se nađete bez posla, zadatak broj jedan na vrhu liste obaveza je jasan: potraga za novim poslom. LinkedIn je nešto za šta ste verovatno već čuli, ali da li znate i da koristite njegove prednosti kako biste pronašli adekvatno zaposlenje?

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Uputićemo vas danas kako da napravite privlačan LinkedIn profil, na osnovu kog će vas kontaktirati vaš budući poslodavac.

Prilagodite pretragu posla koji vas zanima

Vaš zadatak je dakle da filtrirate pretragu prema funkciji, poslu, nazivu, industriji, kao i da dodate ključne faze poput "rad od kuće" ili "kancelarijiski/na terenu". Imajte na umu da menadžeri zaduženi za zapošljavanje najviše otvorenih mesta objavljuju ponedeljkom, a svakako ne treba da preskočite ni opciju "obaveštenja o poslu" koji vam se nude.

Zatražite preporuku

Kao što će vaš budući poslodavac tražiti preporuku o vama, tako i vi među osobama sa kojima ste se povezali prethodno na LinkedInu, možete sigurno pronaći nekoga ko već radi u kompaniji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Obavezno označite da ste trenutno nezaposleni

Dve su opcije koje ovde imate. Ukoliko ste nezaposleni, možete to istaći ili ostaviti ovo polje neobeleženo. Na ovaj način vam se povećava šansa ako vas menadžeri različitih firmi traže pod opcijom "trenutno zaposlen". Međutim, ukoliko hoćete jasno da stavite do znanja budućim poslodavcima da ste slobodni, treba da odaberete opciju "u potrazi za novim poslom".

Pratite firme koje vas zanimaju

Ukoliko ste pronašli firmu koja vas zanima, i želite da postanete deo nje, važno je da pratite sve što ona objavljuje na LinkedIn-u. Na ovaj način, bićete prvi koji će saznati da je određeno mesto upražnjeno i da imate priliku da aplicirate.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Kako unaprediti sopstveni profil

Prvi korak – Kraj biografije obavezno stavite vašu fotografiju. Profili sa fotografijama dobijaju mnogo više šansi da budu kontaktirani i da dobiju željeni posao. Pobrinite se svakako da fotografija bude vaš portret poslovnog izgleda.

Drugi korak - Opišite sebe jasno i glasno. Na samom vrhu vašeg profila je odeljak "o meni", i on je zapravo najgledaniji deo vašeg profila. Morate ga redovno ažurirati i predstaviti se u realnom svetlu. Svega 40 reči, pa i manje je dovoljno da neko stekne jasnu sliku o tome ko ste.

RepublikaFoto: Photo by Icons8 Team on Unsplash
Foto:Ilustracija

Treći korak – Ažurirajte svoju listu veština. Ovo je važna oblast kojoj menadžeri posvećuju pažnju, jer na osnovu nje procenjuju šta znate da radite. Na LinkedIn-u postoji alatka za procenu veština koju možete da iskoristite da biste verifikovali vaše sposobnosti i pokazali da ispunjavate uslove za dati posao.

Četvrti korak – Uverite sa da vas poslodavci mogu pronaći. Ovo zna da bude škakljiva situacija, naročito ako ste još uvek radno angažovani. Nova LinkedIn funkcija "Open Candidates" stvorena je kako bi menadžerima dala signal da ste upravo to – otvoreni za nove mogućnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading