Direktna kupuje Pireus banku

Autor: Republika

Vesti

17.10.2017

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktna banka a. d. Kragujevac zaključila je ugovor o kupovini Piraeus banke a. d. Beograd.

RepublikaFoto: Republika
Foto: Ilustracija

Kupovina Piraeus banke od strane Direktne banke uslovljena je uobičajenim korporativnim i regulatornim dozvolama, uključujući i one koje izdaje Narodna banka Srbije. Očekuje se da će Piraeus banka postati deo Direktne banke do kraja prvog kvartala 2018. godine, po pribavljanju svih neophodnih saglasnosti nadležnih organa - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ukoliko sve saglasnosti budu pribavljene u skladu sa očekivanim, Direktnu banku će u 2018. godini činiti oko 60 ekspozitura, dok će klijenti usluživati preko 800 zaposlenih.

- To će neminovno dovesti do jačanja kako prodajne mreže i kapaciteta Direktne banke, tako i do nastavka jačanja pozicije koju Direktna banka ima na tržištu. U skladu sa navedenim, očekuje se da će vrednost imovine Direktne banke iznositi preko pola milijarde evra - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading