LSV MRAČI LJUDE: Ne radujte se povećanju penzija!

Autor: Tanjug

Vesti

17.10.2017

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opoziciona Liga socijaldemokrat Vojvodine smatra da penzioneri u Srbiji nemaju razloga da se raduju najavljenom povećanju penzija i isplati jednokratne pomoći jer, kako navode, činjenica da će one sa najnovijim povećanjem biti bliže nivou na kojem su bile 2014. ne znači da je sada sve u redu.

RepublikaFoto: Tanjug/Nebojša Radošević
Stranka Nenada Čanka smatra da penzioneri ne treba da se raduju povećanju penzija

U saopštenju LSV, koje je potpisala narodna poslanica i predsednica Kluba penzionera te stranke, Nada Lazić, navodi se da penzioneri u Srbiji nemaju novca za najosnovnije potrebe i lekove.

Smatraju da je nedopustivo to što se tri godine intenzivno štedi na penzionerima, a svako vraćanje penzija bliže iznosu koji su imali pre tri godine, služi, kako tvrde, za politički marketing, predstavlja kao uspeh i najavljuje kao povećanje.

U saopštenju se navodi da se povećanje penzija za pet odsto i jednokratna pomoć najavljuju uoči beogradskih izbora, kao što su prošlog novembra penzije povećane za 1,25 odsto uoči predsedničkih izbora.

Navode i da je prethodno uvećanje od 1, 25 odsto bilo u februaru 2016. pred parlamentarne izbore.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading