U Srbiji - PRIVREDNI INVESTITORI IZ SAD?!

Autor: Tanjug

Vesti

15.10.2017

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Privredno-politička delagacija savezne države Merilend iz SAD, boraviće u Srbiji od danas do 20. oktobra gde će razgovarati sa najvišim zvaničnicima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Na poziv ministra zaštitie životne sredine, Gorana Trivana

Delegacija dolazi na poziv ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana, a domaćini će pored njega biti i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić i ministar privrede Goran Knežević, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine. 

Na čelu privredno-poltičke delegacije je državni sekretar Merilenda Džon Vobensmit, a u delegaciji će biti i predstavnici deset uspešnih kompanija koje posluju u oblasti životne sredine. 

Tokom boravka posetiće Novi Sad i Niš, gde će im se prezentovati investicioni potencijali i kapitalni projekti ovih gradova iz oblasti životne sredine. 

Država Merilend, u pogledu zaštite životne sredine i zaštite prirode, jedna je od dve najnaprednije države unutar SAD, pa je izuzetno poželjno razviti različite modele saradnje i preuzeti dobra iskustva u ovim oblastima, navodi se u saopštenju. 

Merilend je takođe poznat i po brojnim kompanijama koje posluju u sektoru zaštite životne sredine koristeći nove i čiste tehnologije.

Poseta privredno-političke delegacije Merilenda je rezultat razgovora koje je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan vodio pre nekoliko meseci tokom boravka u SAD, gde su brojne američke kompanije iskazale veliko interesivanje za ulaganje u Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading