Elektroprivreda Srbije uvek uz građane: Popust za sve koji plate račune do kraja juna dokaz solidarnosti

Autor: Republika

Vesti

03.05.2020

06:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Svi građani moći će da ostvare popust od pet odsto na račune za mart, april i maj, ako račune za struju plate najkasnije do 30. juna. To će važiti za sve, ne samo za penzionere i neće biti obračuna kamate. To je pokazatelj koliko država misli o građanima Srbije", istakao je Milorad Grčić, v. d. direktora JP EPS.

RepublikaFoto: Promo foto
Foto: Ilustracija

On je za Međunarodni praznik rada 1. maj sa Aleksandrom Antićem, ministrom rudarstva i energetike, posetio kop "Tamnava – Zapadno polјe“ u  Rudarskom basenu „Kolubara“ .

- Podatak da EPS svim građanima za mart, april i maj neće naplatiti ni kamatu i svima će omogućiti korišćenje popusta je dokaz solidarnosti. Pozivam sve građane da čim budu u mogućnosti plate račune za električnu energiju. Imaćemo nivo tolerancije do kraja juna - rekao je Antić.

Grčić je zahvalio građanima što u velikom procentu izmiruju svoje obaveze i to pokazuje da su građani Srbije svesni kako EPS funkcioniše i da je redovno plaćanje računa neophodno da bi se proces proizvodnje i distribucije električne energije nastavio. Čestitajući praznik rada svim zaposlenima u EPS-u, on je istakao da zaposleni EPS-a rade svaki dan, 24 časa dnevno, 365 dana u godini i na taj način Srbiji obezbeđuju kontinuirano snabdevanje električnom energijom.

- Bilo je veoma važno i teško osigurati proizvodnju električne energije bez prekida od kada je uvedeno vanredno stanje. Ako nema električne energije, problem je u radu bolnica i domova zdravlja, onlajn nastave, čitavo funkcionisanje bi bilo u problemu. Da li su se ljudi plašili, naravno da jesu, jer strah je normalan. Da li smo uspeli da primenimo sve mere obezbeđenja? Jesmo, a u svim proizvodnim pogonima EPS-a širom Srbije izbegli smo pojavu žarišta virusa korona. Najteži period, što se tiče rizika za proizvodnju uzrokovanog pandemijom je prošao - rekao je Grčić.

RepublikaFoto: Promo foto
Milorad Grčić

Ministar rudarstva i energetike naglasio je da Srbija završava i dobija jednu izuzetno važnu i značajnu borbu protiv epidemije koja je u svetskim razmerama paralisala život, saobraćaj, putovanja, proizvodnju. On je rekao da je važno da se Srbija što pre vrati punoj, pre svega, industrijskoj proizvodnji i da se vrati život u punom intenzitetu.

Obraćajući se zaposlenima u EPS-u, ministar je istakao da je izuzetno ponosan na sve rudare u Srbiji.

- Rudarska proizvodnja u Srbiji u prvom kvartalu ove godine veća je za devet odsto nego u prvom kvartalu 2019. godine. Hvala rudarima EPS-a zato što je proizvodnja tokom aprila bila za šest odsto veća nego tokom aprila 2019. godine. I uslovima epidemije, rudari su uspeli da iskopaju više uglja. Proizvodnja električne energije i ukupno rudarstvo u 2020. godini biti veći nego u 2019. godini, i u uslovima vanrednog stanja. Rudari i energetičari daju i daće ogroman doprinos da privreda i ekonomija u 2020. budu jedne od najboljih, sa stanovišta BDP u regionu, a i u čitavoj Evropi - rekao je Antić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading