ŽELITE 100 EVRA OD DRŽAVE?! Ovo je zvanična procedura, evo kako da se prijavite!

Autor: Tanjug

Vesti

24.04.2020

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usvojili smo tri važna dokumenta danas koja potpuno zaokružuju program mera, rekao je ministar finansija Siniša Mali. Jedna je rebalans budžeta, druga je uredba o isplati 100 evra, i treća garantna šema za kredite sa bankama, odnosno ugovor države sa poslovnim bankama, rekao je on.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mali je naveo da prijava za 100 evra direktne pomoći kreće 15. maja i trajaće do 5. juna. Pri tom, penzioneri i socijalno ugroženi građani će dobiti automatski na računima novac 15 . maja. Procedura je, naveo je jednostavna. Ne zahteva više od minuta vremena.

- Na dva načina građani mogu da se prijave, putem online Upravi za trezor, ili kol centra za ostale građane koji žele da dobiju novac - rekao je Mali.

U oba slučaja ostavljate podatke: Ime i prezime, JBMG broj, račun u kojoj banci želite da dobijete novac. Ako nemate račun, država će vam, kaže, otvoriti namenski račun.

- Do kraja aprila očekujem da se prijave svi koji žele minimalac, a onda kreće i isplata - dodao je.

- Krećemo od danas sve da primenjujemo, sve se nalazi u rebalansu budžeta - rekao je Mali.

183.000 preduzeća se prijavilo za pomoć isplate tri minimalca, naveo je on. Na prvoj sednici Fonda za razvoj bilo je odobreno 25 kredita.

- Vlada Srbije radnije danas utvrdila je predlog rebalansa republičkog budžeta, ali i donela uredbu o načinu uplate 100 evra svim punoletnim građanima Srbije.

Projekcija našeg budžeta je minus 1, 8, što je ubedljivo najniža stopa pada ili najviša stopa rasta, rekao je on.

Projekcija deficita 7 odsto. U rebalansu budžetu su i vaučeri, 400.000 novih vaučera, naveo je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rea

24.04.2020 18:55

Prosta procedura.