Mali o ukidanju vanrednog stanja: Uvek bih se borio za život, otvaranje ekonomije može da sačeka

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.04.2020

15:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredno stanje u Srbiji biće ukinuto kada se za to steknu zdravstveni uslovi, jer je ono prvenstveno uvedeno da bi se spasili životi građana, iako je sa ekonomskog aspekta najbolje da se završi što pre kako bi se privreda vratila u normalu, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Siniša Mali

Odgovarajući na pitanje medija da li je iz ekonomskog ugla početak maja pravi datum kada bi trebalo ukinuti vanredno stanje, Mali je odgovorio da oporavak naše ekonomije neće zavisti samo od Srbije, već i od oporavka ekonomija Nemačke, Italije i ostalih članica EU, kao i Kine, odnosno, naših najvećih spoljnotrgovinskih partnera.

- Nije dovoljno otvoriti samo našu ekonomiju, ako sve druge u regionu ili u svetu ne rade, jer su fabrike povezane. Tako da je za nas veoma važno da je i EU napravila jedinstven stav po pitanju korona obveznica i da će krenuti veliki program oporavka privrede. Kada EU povuče, povlači, naravno, i Srbiju - rekao je Mali.

Međutim, ukazao je Mali, ova kriza nije samo ekonomska, onda je pre svega, ističe, zdravstvena i da se država bori za svaki život.

- Po meni, ako mene pitate, uvek bih se borio za život, čak i ako treba da sačekamo nekoliko dana sa otvaranjem naše ekonomije, bolje da sačekamo, ako će to da spase nekoliko života - podvukao je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading