NOVI PAZAR: U istoj ulici različita cena zemljišta!

Autor: Agencije, Republika

Vesti

08.10.2017

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik novopazarske Komisije za procenu tržišne vrednosti zemljišta Merfaz Kurtanović kupiće gradsku parcelu u Novom Pazaru za 11.000 evra po aru.

Koji su kriterijumi za različitu cenu?

To je gotovo duplo manje nego što će Naftna industrija Srbije (NIS) platiti za plac u istoj ulici, udaljen tek par stotina metara.

To telo je 31. maja procenilo da parcela broj 10648, od 12 ari u vlasništvo grada, vredi 25.000 evra po aru, odnosno da za kupovinu udela grada u toj parceli NIS u budžet Novog Pazara mora da uplati 300.000 evra. 

NIS se na tu odluku žalio, pa je Komisija 25. jula, ponovo procenila vrednost tog zemljišta i ovog puta utvrdila da je tržišna vrednost 20.000 po aru, odnosno 250.000 evra za ceo udeo grada u toj parceli. 

Na tom placu se nalazi benzinska pumpa te kompanije, čija rekonstrukcija je u toku. 

Na sednici 18. avgusta, Komisija je procenjivala vrednost parcele broj 10625/2, udaljene par stotina metara od parcele NIS-a, radi prodaje Kurtanoviću i njegovom partneru Avdulahu Smailoviću. 

Grad je bio vlasnik 102 kvadratna metra te parcele, a Komisija je odlučila da Kurtanović i Smailović u gradsku kasu uplate 11.220 evra, odnosno 11.000 evra po aru. Na tom placu se nalazi stambeno-poslovni objekat. 

U zapisniku sa te sednice se navodi da se Kurtanović izuzeo prilikom procenjivanja vrednosti tog zemljišta, a u izjavi za radio Sto plus kazao je da su na toj ceni insistirali ostali članovi Komisije. 

- Moj predlog bio je da cena bude 12.000 evra, pošto je slična sa parcelom NIS-a, ali su ostali članovi insistirali da cena bude 11.000 evra, iako sam rekao da nema potrebe da mi smanjuju cenu - kazao je Kurtanović.

Članovi Komisije koji su odredili cenu su Kemal đulović, Asim Prenča, Rizo Mašović, Sulejman Plojović i Mirzet Bektović. 

Kurtanović nije odgovorio zašto se vrednosti parcela u istoj ulici toliko razlikuju, ali je rekao da plac koji je prodat NIS-u, vredi više nego što je procenjen. 

- Na toj parceli od 12 ari može da se napravi fantastičan poslovni objekat ili stambena zgrada. Zato je cena mogla da bude i znatno veća, ali kako je tu već benzinska pumpa, nismo hteli da povećavamo cenu - izjavio je Kurtanović. 

U Naftnoj industriji Srbije nisu želeli da to komentarišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading