Gorivo pojeftinilo, ali to nije jedina dobra vest

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

10.03.2020

20:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gorivo u Srbiji je za manje od nedelju dana pojeftinilo u proseku za dva dinara po litru. Ukoliko se zadrži trend pada cena sirove nafte na svetskim berzama, vrlo je moguće da će naši vozači biti obradovani sniženjem cene goriva za oko 20 dinara.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Na većini benzinskih stanica je evrodizel koštao 159,90, a bezolovni benzin BMB 95 je bio 148,40 dinara za litar. Svi očekuju da će cene i dalje ići naniže.

- Krajnju cenu u najvećoj meri čini nabavna cena, a ona je na svetskim berzama drastičnio smanjena i nema nagoveštaja da će brzo ići nagore - kaže, za "Novosti", Bora Tatić, zamenik predsednika Privatnih benzinskih stanica Srbije.

Iako niko ne želi da precizira kada bi moglo da dođe do ovog pojeftinjenja, iz dosadašnje prakse je jasno da je potrebno bar od tri do četiri nedelje da se efekti sniženja sirove nafte osete i u džepovim srpskih vozača. U obrnutom slučaju, kada nafta na berzama poskupljuje, efekti se osete znatno brže.

- Ako se cena sirovine zadrži na sadašnjem nivou, naravno da će i cena derivata pasti - kaže Tomislav Mićović, generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Srbije.

- Ali mora da od te bušotine do pumpe u našem komšiluku prođe neko vreme.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading