KONTROLE DAJU REZULTATE: Za četvrtinu smanjen broj radnika na crno

Autor: Tanjug

Vesti

21.01.2020

23:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku 2019. u inspekcijskim kontrolama zatačeno je 12.938 osoba koje su radile mimo zakona, što je za četvrtinu manje u odnosu na 2018, piše Politika.

RepublikaFoto: Tanjug/Beoinfo
Foto: Ilustracija

U Srbiji je u toku prošle godine u radu na crno zatečeno 12.938 radnika, što je za 24 odsto manje nago 2018, kada su inspektori prilikom kontrole ustanovili da je na taj način radilo 17.026 ljudi, navodi list.

Prema podacima Inspektorata za rad, primetan je i trend smanjenja neregistrovanih subjekata za 36 odsto, u periodu od 2017. do 2019. godine.

Na sajtu Ministarstva za rad i zapošljavanje, prenosi list, objavljen je i spisak na kojem se nalazi 3.695 poslodavaca kod kojih su prilikom inspekcijskog nadzora zatečeni radnici na faktičkom radu na crno, u periodu od 3. januara prošle do 15. januara ove godine.


Reč je o preduzećima koja se, između ostalog, bave ugostiteljstvom, trgovinom na malo, frizerskim i kozmetičkim uslugama, održavanjem i popravkom motornih vozila, izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading