Vučić u fabrici MEI TA Europe: Rekao sam na otvaranju da će ovde raditi 1.500 ljudi, a sada radi 3.000

Autor: Republika

Vesti

14.01.2020

11:30 >> 11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas fabriku MEI TA Europe u Obrenovcu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić u fabrici

Vučić je u ovoj fabrici je prisustvovao obuci za novozaposlene, kao i predavanju za učenike obrenovačke Tehničke škole, koja se organizuje u toj kompaniji.

Vučić je obišao livnicu i pogon za mašinsku obradu posle čega je razgovarao sa učenicima Tehničke škole iz Obrenovca.

Njima je preneo da mu je jedan od najvećih svetskih lidera, Šimon Perez, jednom u razgovoru rekao da će budućnost imati samo oni u čijim zemljama radnici budu učili, a učenici budu radili, jer drugačije neće moći da izdrže tržište i konkurenciju, i neće moći da opstanu.- Posebno sam srećan zbog mogućnosti da se bavimo dualnim obrazovanjem i pored bezbroj otpora. Srećan sam što postoji ovako jaka i moćna fabrika u Obrenovcu - poručio je Vučić.

Dodao je da je zadivljen i onim što je video u fabričkoj livnici i pogonu za mašinsku obradu, jer je, kaže, potrebno da imamo obučene radnike, mlade koji mogu da napreduju.

- Ne može se bez teškog rada do dobrog života. A, moja molba je da budete posvećeni i da angažmanom i radom sve štio su u vas ulagali, vratite roditeljima i zemlji. A, mi kao država pomažemo koliko možemo - rekao je Vučić.

On je podsetio da su ljudi, pre pet godina, kada se počinjalo sa tom investicijom, bili u neverici, a danas u toj fabrici radi 3.000 ljudi.

- Napadali su me novinari jedne tv kuće da u ugovoru piše da će biti 700 radnika, a da sam ja rekao 1.500. A danas ih je ne 1.500, već 3.000 radnika. Danas je 3.046 radnika u delu gde 50 godina nije bilo nijedne fabrike - podvukao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

On je zahvalio i kineskom predsedniku Si Ðinpingu na odnosu prema Srbiji i poručio kineskim partnerima da ćemo Sija dočekati onako kako ga nijedna zemlja na svetu nije dočekala.

Kompanija Mei Ta Europe se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i opštih industrijskih delova.

Prva fabrika u Bariču kod Obrenovca otvorena je u aprilu 2017.godine, a druga u junu prošle godine.

Mei Ta je ukupno u dve fabrike u Obrenovcu uložila 150 miliona evra, a zapošljava 3.050 ljudi. Postoji potreba za novim zaposlenima i zato konstantno organizuju obuke za nove radnike.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Fabrika ima saradnju sa opštinama Obranovac, Lazarevac, Lajkovav, Valjevo...

Vučić je fabriku posetio u pratnji predsednika Mei Ta grupe Ben Čena, ambasadorke Kine u Srbiji Čen Bo, predsednika opštine Obrenovac Miroslava Čučkovića i ministra prosvete Mladena Šarčevića, gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (25)

Loading
ivana

14.01.2020 11:44

Nove fabrike znače nova radna mesta.

Odgovori 16 0
Živo

14.01.2020 18:17

@ivana - Braničevski okrug nije dobio autoput i ni jednu fabriku. Dokle da čekamo gladni?

Odgovori 10 0
Milica

14.01.2020 11:47

i svakog dana će biti sve više i više radnih mesta.

Odgovori 11 0
Magdalena

14.01.2020 11:52

Bravo za obuku mladih i za dualno obrazovanje! Veoma je vazno imati praksu i primeniti nauceno kroz sam rad i praksu!

Odgovori 11 0