PRODATA JAT TEHNIKA: Česi daju preko 10 miliona evra!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

24.12.2019

09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Avia Prime iz Češke i zvanično je juče parafirala ugovor o kupovini preduzeća Jat Tehnika iz Surčina, a vrednost kupoprodajnog ugovora je 10.299.907 miliona evra, navodi se na sajtu Ministarstva privrede.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jat Tehnika, čije je sedište na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, biće četvrta lokacija za održavanje aviona Avia Prime grupe, zajedno sa aerodromima u Ljubljani i aerodromima Katovice i Ržežov (Poljska).

Ministarstvo privrede je 26. novembra 2019. godine donelo Odluku kojom je za kupca 99,3834 odsto udela u kapitalu JAT tehnike proglasilo kompaniju Avia Prime iz Praga.


Rok za podnošenje zahteva za otkup prodajne dokumentacije bio je 6. novembar 2019. i do tog roka, podneta su dva zahteva za otkup prodajne dokumentacije.

Jedan zahtev podnela je kompanija SR Tećnics iz Klotena u Švajcarskoj, a drugi češka Avia Prime, koja je potom jedina podnela prijavu za učešće u postupku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading