Viceguverner NBS: Rastu premije osiguranja

Autor: B. P.

Vesti

29.11.2019

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Jović, viceguverner Narodne banke Srbije, istakao je da je u prva tri kvartala ove godine premija osiguranja porasla 5,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Lumen roma

Naglasio je da je saradnja NBS i Udruženja osiguravača Srbije na zavidnom nivou i izneo očekivanje da će na ovogodišnjem okupljanju u Aranđelovcu biti doneti zaključci koji će uticati na unapređenje funkcionisanja tržišta osiguranja u Srbiji.

Više od 300 predstavnika osiguravajućih kuća, državnih zvaničnika, kao i domaćih, regionalnih i stručnjaka iz inostranstva, okupilo se juče na svečanom otvaranju trećih Srpskih dana osiguranja u Aranđelovcu. Skup je otvorio Jović, a govorili su i ministar Zoran Đorđević, predsednik Upravnog odbora Udruženja osiguravača Srbije (UOS) Mirko Petrović, generalni sekretar UOS Duško Jovanović... Drugi dan konferencije otvoriće ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji će govoriti o osiguranju u poljoprivredi. Skup se završava u subotu. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deka

29.11.2019 15:49

U Srbiji najbogatija osiguravajuća društva. A premije i dalje rastu. Zašto?